Сагата с БСП-София приключи - цялото ръководство е сменено

Диана Тонова заменя Иван Таков като председател, защото само тя не подкрепила сглобката в СОС

OFFNews 21 април 2024 в 18:19 9860 4

Нинова

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова, заобиколена от новото ръководство - Диана Тонова (в ляво) и Таня Найденова.

БСП подмени изцяло ръководството на столичните социалисти. Начело на градската организация застава Диана Тонова, обяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова на пресконференция на партията.

"Дълго одумваните процеси в градската организация на БСП приключиха с днешната конференция. Партията се произнесе след провеждането на конференции във всичките райони на София. Днес партийните членове на конференцията, които са 147, избраха новото ръководство на Софийската организация на БСП. За председател на Градския съвет избраха Диана Тонова, а за председател на контролната комисия – Таня Найденова", посочи Нинова.

За Тонова са гласували 82 гласа срещу 63 за другия кандидат Габриел Вълков. Според Нинова изборът е бил абсолютно демократичен - членовете на градската организация са посочили кой да ги управлява. 

До катаклизмите в софийската организация на БСП се стигна след като общинските й съветници подкрепиха кандидата за председател на Столичния общински съвет на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров. Централното ръководство побърза да свали доверието си от общинарите си и прекрати предсрочно мандата на председателя на софийската организация на БСП Иван Таков.

"Надяваме се сагата в Софийската организация да е приключила. Чака ни сериозна кампания. Диана Тонова е единствената, която не гласува в Столичната община за сглобката. Държа се достойно и принципно за разлика от останалите общински съветници", обясни още Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

5

Johnny B Goode

21.04 2024 в 23:36

Прическите им, както и цялата им визия къртят миФки и показват къде им е мястото на тези. В музея на соц изкуството при МОЧА.

2073

4

Johnny B Goode

21.04 2024 в 23:32

Бас държа, че форумната червена бабичка, пардон шапчица, е една от трите кикимори на снимката отгоре.

10935

3

borisboris

21.04 2024 в 22:13

Плейстоценски лепотици. Избацали са причесчици обаче, то не че нещо друго...

10935

2

borisboris

21.04 2024 в 22:10

Алелемале :-))))))))))))

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки