Съдът призна партията на Бареков дни след като изтече срокът за регистрация

OFFNews 13 февруари 2017 в 15:03 8673 8

Софийски градски съд призна новата партия на Николай Бареков - "Презареди-БГ" дни след като изтече срокътза регистрация на партиите за изборите на 26 март.

Заради забавянето Бареков трябваше да се регистрира за участие на вота с името на старата си партия "България без цензура". Заради двете имена, с които се регистрира Бареков, ЦИК му отказа и така евродепутатът остана извън изборната надпервара. Но не всичко е решено, защото политикът обжалва решението на ЦИК пред ВАС. А то е утре.

"Новината е, че след близо един месец протакане най-сетне се натутка и днес сутринта успяхме да вземем влязлото в сила решение за преименуването на ББЦ в "Движение Презареди БГ". Незабавно депозираме това решение във ВАС, защото утре от 11 часа ще бъде заседанието за отхвърлената от ЦИК регистрация на "Движение Презареди БГ". Както самата ЦИК признава, проблемът е бил единствено и само в новото име, което държим да се изпише на бюлетината", написа Николай Бареков.

Той каза още, че срещу регистрацията на партията му нито в СГС, нито в ЦИК има подадена каквато и да е жалба. "За разлика от пошлия PR, който разиграват нашите конкуренти от "Дай, България", които подадоха 7 жалби срещу себе си, за да се правят на жертви (3 в СГС и 4 в ЦИК). Налице е активно мероприятие от мафията към единствения противник на статуквото - "Движение Презареди БГ", смята Бареков. 

Ядосан на "Да, България!", той пише: "Машата на мафията и провален правосъден министър Христо Иванов продължава да обикаля по села и паланки от Панорама до Първомай, за да клевети мен и моята партия и да се изкарва някаква жертва. Жертва на съда и на мафията зад правосъдния министър съм единствено аз и моята партия".

Бареков продължава: "Ще поискам от ВСС оставките на пипалата на мафията в съдебната система Калоян Топалов и Лозан Панов, тъй като те са отговорни за това, че няма нито един осъден български политик и мафиот за корупция по време на прехода".

Николай Бареков казва, че в предизборната програма на партията му се предвижда нов начин за избор на председател на Върховния касационен съд без политическа намеса, но и без намесата на купеното от Иво Прокопиев съдийско лоби.

"Надявам се и вярвам, че утре ВАС ще възстанови справедливостта и правото и ще допусне до участие в извънредните парламентарни избори "Движение Презареди БГ". Ние няма да се занимаваме с популистки обещания и да лъжем народа, а ще предложим категорична офанзива срещу мафията в съдебната система и тотални реформи в съда, защото българските граждани изнемогват от липса на правосъдие и бавно правораздаване. Като европейски депутат ще отнеса всички скандални случаи на българските съдилища в Брюксел, за да запозная Европа с мафиотските практики на българския съд", пише Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12359

2

kibrito

13.02 2017 в 15:40

Дали ще е "овчар", "пастир" или "оператор на биологични единици" все едно, защото това което правиш е да пасеш добитъка. Какво значение има името на партията, след като Бареков си е същият чобанин, чиято цел е да заема позиция за която някой му плаща. С какво беше полезен за държавата през времето което престоя в Брюксел?

15614

1

OTBPAT

13.02 2017 в 15:35

Тоя как успява да не се разкикоти докато ги бълва тия глупости никога няма да разбера :)))