Сачева отрече думите на Рашидов, че ''Галя от посолството'' е питала за него

OFFNews 07 февруари 2024 в 12:40 1364 0

Деница Сачева

Снимка БГНЕС/архив

Нито един представител на нито едно посолство не ми се е обаждал да ме пита за Вежди Рашидов. Версията за "Галя от посолството" е недостойна спрямо нас и спрямо американското посолство. 

Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ по бТВ, като коментира думите Рашидов: Една Галя от американското посолство управлява държавата, колкото и цинично да звучи, заяви Вежди Рашидов преди дни. Той обясни, че когато напускал парламента, от ГЕРБ му казали, че Галя от американското посолство се обадила на Деница Сачева и попитала какво ще правят с него. Той обаче не е обсъждал с Бойко Борисов това, защото вече бил решил да се оттегли. 

"Дълго време мълчах по този казус. Това, което каза Рашидов е толкова несериозно, месеци наред се борих за да пазя неговия авторитет и достойнство", посочи днес Сачева. По думите й, когато парламентарната група е обсъждала случая с  него, тя е била единственият човек, който го е защитил. 

Рашидов напусна Народното събрание и политиката в началото на септември, след като се разпространи негово изказване за жените, жертви на насилие. В разговор със зам.-председателите на парламента Росица Кирова и Никола Минчев той казва: "Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна."

Последва остра реакция от ГЕРБ, парламентарната група на партията се разграничи от него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика