Събев: Управителят на жп базата в Паничище е правил лични празненства за сметка на държавата

Рени Петрова Последна промяна на 09 януари 2022 в 19:08 5507 0

Снимка Стопкадър

"Управителят на жп базата в Паничище си е канил гости там като в негова лична туристическа база. Пили са, правили са празненства, всичко е било платено от държавата. При нарушен обществен интерес веднага ще има реакция". Това заяви транспортният министър Николай Събев пред Нова ТВ. 

Той разкри, че има сигнали от граждани, че Аспаруховият мост е технически не толкова годен да издържи натоварването по удълбочаване на пристанище "Варна". Поговорихме с вицепремиера Гроздан Караджов (и министър на регионалното развитие и благоустройство - бел. ред.). Затова ще бъде направено обследване, a ако има опасност, проектът ще бъде спрян", обяви министърът.

По думите му когато има твърдения, че това, което се взема от дъното, за да се удълбочи, се изхвърля навътре в езерото, трябва да се провери. "Има две причини да смятаме, че договорът е незаконосъобразен. Подали сме сигнал към МВР, защото в самият договор не се предвижда държавната фирма да превъзлага на трето лице да извършва тази дейност. ДНСК пък е констатирала при изпълнението на процеса, няма нужните подписи. Има строителни книжа, които не отговарят на закона", подчерта той.

Относно концесията на летище "София" министърът сподели, че е важно да се знае доколко най-бързо ще може да се види вратата на България добре отворена. "Потребителят трябва да усеща резултатите от концесионния договор. Договорихме се, че още през тази година концесионерът ще изтегли основната част от инвестициите си", посочи Събев. И призна, че е милионер от предприемаческата си дейност в транспортна фирма.

"Често съм бил заплашван и ми е била искана такса "спокойствие". Винаги съм се справял сам. След 8 декември понятията държава и родина са се слели в едно. Цялата ми дейност е свързана с това да развявам гордо националния флаг", разказа министър Събев.

Попитан с какви лични средства влиза в политиката, министърът обясни, че това може да се види в данъчната му декларация. На конкретен въпрос наистина ли е милионер, Събев потвърди с думите: Да, такъв съм. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Къде ВСУ ще удари руските нашественици?