Събев: Президентът и ГЕРБ заработиха в синхрон

Министърът на транспорта е категоричен: Тръгва си от управлението, ако Кирил Петков и Асен Василев не са в него

OFFNews 19 юни 2022 в 20:37 5839 6

Архив

Снимка БТА/Асен Тонев

Николай Събев

Президентът и ГЕРБ заработиха в синхрон, особено по газовите сделки, заяви министърът на транспорта Николай Събев в предаването на "На фокус".

"Почти всички маски паднаха. Ще се види кои още не са. Очевидна е тази на президента, на т.нар. опозиция, на ИТН и т.н.", добави той.

Събев заяви, че е разочарован от поведението на президента, за който е вярвал, че ще е стабилизиращ фактор. По думите му разривът с президента започнал с промените в газовия бизнес.

"От момента, в който започнахме корекциите в газовия бизнес. Сменихме ръководството в него, говорихме за други неща и пристъпихме към тази позиция, с която искаме да поставим България в една по-независима ситуация. Веднага, след като сменихме ръководството, започнаха много интересни изказвания от негова страна. Изпитвах пълно недоумение със ситуацията на 3 март с Националната служба за охрана."

Министърът на транспорта заяви още, че с изказванията си Радев не е на обединител, а на разединител.

"Отсъствието на такава позиция и непрекъснатите атаки от някое село във връзка с това какво не е и какво трябва да направи правителството, звучеше разклащащо", каза той.

Относно предстоящия вот на недоверие към правителството министърът смята, че кабинетът "Петков" има всички шансове да оцелее.

"Вариантът е 60:40 в полза на това да мине вотът на недоверие, но 40 процента са различни от нула. Ние ще се борим докрай, защото сме дали обещание да променим тази държава, и нито за секунда, независимо от някои грешки, които сме допускали, не сме се отклонявали от тази посока."

За идеята Кирил Петков да отстъпи премиерското място Събев заяви, че това е възможност. Той обаче заяви, че към момента тази тема не е обсъждана.

"Моето лично обещание към Кирил и Асен е, че от момента, в който те не са в управлението, аз си тръгвам от официалната сцена, но ще продължа борбата срещу мафията", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1013

6

Баце

20.06 2022 в 22:10

Боже и тоя ли...

11948

5

зора

20.06 2022 в 04:43

Да, изглежда Радев се е надявал да стане българския Шрьодер, наистина атаките му започнаха след смяна на неговите хора в Булгаргаз. Ако пък сменят и ръководството на Булгартрансгаз, които също са за смяна (дето е челядта и на Янев) тогава вече със сигурност и танковете ще активират "братушките" и техните наместници тук, Вече ги видяхме КОИ са. Маските паднаха.

5827

3

pisnamiotmutri

20.06 2022 в 00:05

1. Да кажат тези които за 12 години са ги управлявали и инвестирали в софтуер и подбор на кадри. Няма правителство, което за 3 месеца би анализирало, инвестирало и предотвратило подобна атака. Надявам се осъзнаваш колко си смешен в опитите си да критикуваш.

12073

2

IvanofRumen

19.06 2022 в 21:13

Синхрона между президента и сикаджийската партия е очевиден.