С последното си решение 42-то НС актуализира бюджета на НЗОК

Ивайло Анев 04 август 2014 в 15:56 2392 0

42-рото Народното събрание прие окончателно на второ четене актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса, с която се осигуряват допълнителни 225 млн. лева.

При обсъжданията председателят на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев каза: „От парламентарната група на ДПС ще подкрепим тези изменения, въпреки че според нас не е целесъобразно при сегашното равнище на приходите, при рисковете пред страната, това да бъде за сметка на намаляване на разходите на други ведомства”.

След гласуването на промените от страна на депутатите от Коалиция за България и ДПС (ГЕРБ напуснаха недоволни пленарната зала по-рано, а от "Атака" не присъстваха), зам.-председателят на парламента Мая Манолова удари звънец за края на последното заседание на 42-рото Народно събрание.

По-рано през деня се разбра, че депутатите няма да обсъждат и гласуват актуализация на държавния бюджет на извънредното си заседание. Това стана ясно, след като народният представител от Коалиция за България Захари Георгиев предложи отпадането на точката, защото политическите сили са се разбрали единствено по актуализацията на бюджета на НЗОК при президента Росен Плевнелиев.

„Предлагам да отпадне второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.”, каза от трибуната Георгиев. „За” предложението му гласуваха 78 народни представители, „против” – 24, един се въздържа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови