С 8% се вдигат заплатите на служители на МВР

Лилия Христова Последна промяна на 15 януари 2014 в 10:22 3253 3

С 8% се вдигат заплатите на служители на МВР
С 8% се вдигат заплатите на служители на МВР

Основната заплата на служителите на МВР ще бъде увеличена с 8, а не с 5%, съобщи заместник-министъра на вътрепните работи Васил Маринов пред в. "Преса".

През септември министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев обеща 5% увеличение, но заради намерени разерви заплатите на служителите на МВР ще бъдат вдигнати с 8%. Реформата ще бъде гласувана от кабинета идния месец и ще влезе в сила със задна дата - от 1 януари тази година.

Служителите на МВР ще усетят ръст във възнагажденията си още в края на февруари. От следващия месец инспекторите, разузнавачите и разследващите полицаи ще получават между 50 и 70 лв. повече. Освен служителите на реда по-високи заплати ще получават и служителите в администрацията на министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2014 в 13:06

Роби в униформи, спите ли? Хвърлиха вождовете на "песовете" си по 70 кинта... Знам, знам Вие за заплата не работите, а сте на заработка - къде от 20толевките по пътищата, къде от потулване на случай, къде от частна охрана. Роби в униформи, след 10 години, обаче вашите деца ще никнат в тази гноясала саксия и ще берат вашите плодове. Те ще получават ниско качествено образование, тях ще ги насилват престъпници, а после ваш колега ще прикрива и някой мазен съдия ще се гаври на делото пускайки престъпниците. Да, да, на Вас ще се случи, не сте застраховани. Защо ли? Ами защото всичко младо, което има акъл отлита. Вие оставате :)
Оставате за 70 лева и допълнителни заработки. Истински тарикати. Тарикатлъка ще унищожи България, той почти го направи.
Как сте бе, полицейски карикатури? Спите ли? Или целия Ви живот е един сън???

15.01 2014 в 10:45

Дааа, доста добра оферта. 70 лева си е хляба и киселото мляко на едно нормално полицейско семейство за две седмици.
Ако бях полицай, щях да си лъсна палката и да ги смачкам тея на площада.

15.01 2014 в 10:38

моето мнение господа и госпожи Това е много малко увеличение на заплатите на служителите от системата на МВР ами погледнете реално какви цени са по -магазините какво им замазвате на хората очите и да ги лъжите със това мижаво увеличение на заплатите 8% това е нищо срамота