Русе остава без ръководство, кметът и заместници са заразени с COVID-19

OFFNews 07 юли 2020 в 17:37 3219 0

Снимка Снимка Facebook/Пенчо Милков

Пенчо Милков

В следващите две седмици Община Русе ще бъде без ръководство, след като вчера кметът Пенчо Милков беше приет в болница с коронавирус, а днес двама от заместниците му дадоха положителен резултат.

Другите двама заместник-кметове, както и секретарят на Общината са с отрицателни проби, но са сред контактните на доказания с коронавирус кмет и са поставени под карантина за 14 дни, съобщи БНР.

Така Община Русе остава без ръководство, тъй като и директори на дирекции също са принудени да останат по домовете си.

Взето е решение дейностите по управлението на града да се извършват дистанционно и да не се допускат до сградите служители, които имат симптоми като кашлица, хрема или повишена телесна температура.

По-рано днес директорът на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова обясни, че симптомите на кмета Пенчо Милков са от 2 юли тази година. Изразяват се в температура, болки в гърдите, суха кашлица, отпадналост. Има и пневмония. Настанен е в Белодробната болница в Русе.

Управителят на болницата д-р Светослав Дачев обясни, че състоянието на Милков е умерено тежко.

"Има клинична картина на истинска пневмония - кашлица, температура и обща отпадналост, усложнена от наличието на коронавирус. Лечението е по стандарт. При нас са настанени още шестима души с коронавирус. От тях двама са в добро състояние и вероятно ще бъдат изписани", каза Дачев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови