Румен Радев посрещна граждани на Дондуков 2, провокации нямаше

OFFNews 16 септември 2018 в 12:12 2356 1

Снимка БГНЕС

Граждани влязоха на Дондуков 2, най-нетърпеливите да видят как работи институцията на държавния глава извиха опашка пред входа на президентството. 

Точно в 10 ч. вратите на „Дондуков” 2 се отвориха за гражданите. Първите посетители бяха посрещнати лично от държавния глава Румен Радев.

„Това е Гербовата зала, тук посрещаме държавните глави и делегации и гости от най-високо ниво. Днес най-високото ниво сте вие. Който има желание, може да види и моя кабинет. Ако някой иска, може да седне и на моя стол”, каза президентът.

Пред гостите, изпълнили Гербовата зала на „Дондуков“ 2, Румен Радев посочи, че президентската институция от години подкрепя инициативите и всяко усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите.

„Особено се радвам, че има деца днес, които са станали рано", каза президентът и напомни на най-малките и любознателни посетители, че след няколко дни, когато започне учебната година, ще стават още по-рано.

Посетителите разгледаха и кабинета на вицепрезидента, библиотеката и Огледалната зала в президентството.

Мерките за сигурност са засилени във и около сградата на президентството заради информация за възможни провокации по време на протеста на българите в чужбина. Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че няма нито официална, нито неофициална информация за готвени провокации. По-рано днес се появиха слухове за подготвян преврат срещу властта в страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!