Румен Радев отива в Гърция в четвъртък

OFFNews 15 февруари 2023 в 21:21 1902 3

Румен Радев

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Румен Радев

Президентът Румен Радев заминава на държавно посещение в Гърция на 16 февруари - четвъртък, предаде БНР. 

Сътрудничеството в енергетиката между България и Гърция ще бъде във фокуса на посещението на президента в Атина. Българският държавен глава ще разговаря с колегата си Катерина Сакеларопулу и с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

При посещението на президента Румен Радев в Атина ще бъде подписан документ за сътрудничество между България и Гърция в проучването на възможността за изграждане на петролопровод от гръцкия град Алекнадруполис до Бургас. Темата беше обсъждана и при посещението на Катерина Сакеларопулу в София в началото на декември.

По време на посещението в Атина двете държави ще подпишат и документ за сътрудниество при гарантирането на газовите доставки и съхраняването на синьо гориво.

Очаква се до една година да завърши и строежа на треминала за втечнен газ в Александруполис, където страната ни участва като акционер с дял от 20%

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9018

3

Em Em

16.02 2023 в 11:11

Резидентът няма никакви права да подписва договори. Но може да се снима с химикалка в ръка, и после да даде договора за подпис на Министър-председателя в София.
А може и да заведе на каишка Гълъба, за да се подпише зад кадър.

-240

2

редовно четящ

15.02 2023 в 22:37

Пак ще лобира за руzките интереси, какво друго. !мп@чмънт му е майката!

1236

1

БотоксПутю

15.02 2023 в 22:09

Това не е ли работа на министър председателя и ресорния министър? Не нарушава ли конституцията като изземва функциите на министерския съвет. Като го е назначил, си мисли, че е негов личен? Ай сиктир!