Румен Радев няма да бърза с първия мандат

Много е важно накъде ще тръгнат партиите през следващите дни, каза още президентът

OFFNews 24 април 2023 в 10:19 2015 2

Румен Радев

Снимка БГНЕС/архив

Президентът Румен Радев няма да бърза с първия мандат

Политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква много внимателен подход, диалогичност и разум от всички. 49-ото НС не може да си позволи лукса да не приеме критично важни закони – дори да няма кабинет. Затова и свиках консултации с всички парламентарни групи веднага, след конституирането на НС, за да стане ясна тяхната готовност да поемат отговорност за съставяне на правителство и бюджет.

Това заяви президентът Румен Радев. 

"Искам да благодаря на партиите за тяхната диалогичност и откровение по време на консултациите и изразената позиция от множетсвото от тях, че ако следваме конституционната процедура и не се състави кабинет – то няма да има време за приемането на бюджета, нито за важните закони. За да можем да наваксаме и да приемем поне най-важните закони и решение – парламентът има нужда от време", посочи държавният глава.

"Въпросът с първия мандат е важен, но е по-важно държавническото отношение на партиите към политическите проблеми в момента. Много е важно накъде ще тръгнат тези дни. Това ще бъде индикатор. Това, което тръгнаха да правят – повече диалогичност и търсене на общите пресечни точки и приоритети в името на България. Така че – да, важно е времето на връчване на мандата, но по-важна е тяхната зрялост и отговорност, която искам да проличи”, каза още президентът Румен Радев. 

Държавният глава участва в официалната церемония по подписването на декларация, с която България ще се присъедини към Европейския алианс за батерии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

2

Ivan

25.04 2023 в 16:49

Този пак си я подкара постарому! Офисът на Др.Цанков, ръководен от мадам Митрофановна удари джак пота с него. Ама и банкянският главоч даде рамо за избора на Резидента, явно броят карти и са си нагласили играта!

1000

1

стикс

24.04 2023 в 18:09

И закъде да бърза човека?До края на мандата Му има години.Така,че спокойно.Все някога ще има правителство.Може премиер "аз съм Наско"да назначи.То е добро момче,тихо,поздравява.Може и марихуаната да легализира.Колко му е!