Румен Радев към Марк Рюте: Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на ЕС

OFFNews 30 ноември 2022 в 19:32 3599 4

Радев

Снимка БГНЕС

Румен Радев

Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на Европейския съюз и не допринася за общите усилия за справяне с предизвикателства пред сигурността и тежката икономическа криза в Европа.

Това е заявил президентът Румен Радев в телефонен разговор с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, съобщиха от пресофиса на държавния глава.

По време на разговора Радев е припомнил, че Европейската комисия многократно е потвърдила готовността на България да се присъедини към Шенген и страната ни очаква подкрепа от всички свои партньори в ЕС. Последната проверка на охраната на външните европейски граници от мисията на ЕК, която се състоя през октомври т.г. по покана на България, също потвърдила готовността на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство, като подкрепа беше изразена и от Европейския парламент.

България очаква институциите на ЕС и страните членки да се ръководят от установените критерии за членство в Шенген, а не от други съображения, призовал още президентът Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1015

4

попа 01

01.12 2022 в 01:07

Краси, пак ли ти ве, майчин син.

8053

3

DARTH VADER

30.11 2022 в 23:06

Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,ХЛЪЗГАВ СТЕ КАТО ГРИПЕН-ВТОРА УПОТРЕБА

ЗАРАДИ ВАС И КОХОРТАТА ВИ,НИ СЕ СМЕЯТ ВСИЧКИ В ЕС

ПРАВИТЕ НИ СЪВСЕМ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ТОКСИЧЕН СЪЮЗНИК В НАТО..


...ОБАЧЕ ИДВА ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ДИПЛОМАТ,КОЙТО ЗА ЩАСТИЕ НЕ Е ПУТИНО-ТРЪМПИСТ И ВЯРВАМ ЩЕ РАЗПЕРДУШИНИ РУСКО-СЪВЕТСКАТА ВЛАСТ У НАС...

2073

2

Johnny B Goode

30.11 2022 в 20:15

Припомнил бил, заявил бил....
Този зелен чорап и Боко не могат да осъзнаят, че никой в нормалния свят не ги взема на сериозно. Циркаджии за местна употреба.