Румен Петков съди Патрашкова за 50 000 лв.

OFFNews 24 януари 2014 в 14:48 3676 5

Румен Петков
Румен Петков

Румен Петков подаде тъжба в Софийския районен съд заради клевети във вестник "Галерия", който преди седмица написа, че Петков се е срещал с Георги Първанов и Бойко Борисов и дори има запис на тази среща.

Първа новината за срещата обяви главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова в предаването на Милен Цветков по "Нова телевизия". Тя обаче така и не извади записи.

"Тъжбата е заведена по съответния официален ред и в нея са изредени лъжите, които са във в. „Галерия”, и клеветническият характер на някои от твърденията там", обяви Петков, след като внесе жалбата. 

Искът е на стойност 50 000 лева. "Заложих своите искания от 50 000 лв., въпреки, че щетите не могат да бъдат обяснени, защото от тогава всички сме в някакъв обяснителен режим, да обясним нещо, което не се е случило.

Вътрешният министър (Цветлин Йовчев) го каза достатъчно точно - няма как да има запис от нещо, което не се е случило. Тези 50 000 лв. ще бъдат раздадени за благотворителност.

Смущаващото е, че понякога се намират такива пощенски кутии, които са готови на абсолютно безсрамно поведение, и аз много се надявам журналистическата гилдия да отхвърли подобен тип обслужване на нечистоплътни интереси, защото това злепоставя медиите, и води до рушене на доверието на обществото към медиите”, коментира още Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови