Quantcast

Румен Петков съди Патрашкова за 50 000 лв.

OFFNews Последна промяна на 24 януари 2014 в 14:48 3049 5

Румен Петков
Румен Петков

Румен Петков подаде тъжба в Софийския районен съд заради клевети във вестник "Галерия", който преди седмица написа, че Петков се е срещал с Георги Първанов и Бойко Борисов и дори има запис на тази среща.

Първа новината за срещата обяви главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова в предаването на Милен Цветков по "Нова телевизия". Тя обаче така и не извади записи.

"Тъжбата е заведена по съответния официален ред и в нея са изредени лъжите, които са във в. „Галерия”, и клеветническият характер на някои от твърденията там", обяви Петков, след като внесе жалбата. 

Искът е на стойност 50 000 лева. "Заложих своите искания от 50 000 лв., въпреки, че щетите не могат да бъдат обяснени, защото от тогава всички сме в някакъв обяснителен режим, да обясним нещо, което не се е случило.

Вътрешният министър (Цветлин Йовчев) го каза достатъчно точно - няма как да има запис от нещо, което не се е случило. Тези 50 000 лв. ще бъдат раздадени за благотворителност.

Смущаващото е, че понякога се намират такива пощенски кутии, които са готови на абсолютно безсрамно поведение, и аз много се надявам журналистическата гилдия да отхвърли подобен тип обслужване на нечистоплътни интереси, защото това злепоставя медиите, и води до рушене на доверието на обществото към медиите”, коментира още Петков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.01 2014 в 22:34

Малко е искал!!!

Ама ако има още да иска за по 50-100 хиляди и съди и ги прибере на Патрашкова, ще заприличаме на бяла държава. Това вече не се трае - имаме записи, нямаме записи, има записи....дай 50 бона и си говори глупости колкот искаш и пак ще дадеш.

Тоя човек иначе ми е много антипатичен. Май той беше наредил на едни полицаи да убият един човек от бой

24.01 2014 в 16:21

"Тези 50 000 лв. ще бъдат раздадени за благотворителност. "

Браво.

Така се прави.

Когато живеем в държава в която подобни лъжи биват осъждани и наказвани - думата на един човек ще има истинска тежест.

Не някакви дебили да лъжат майката на Витков, сестрата на Кънев и бащата на Борисов какви били.

24.01 2014 в 16:13

Е кое точно е лъжа при положение, че г-н Петков сам си призна за срещата му с Борисов?
И само да подскажа, че записи ОЩЕ не са чути, но това не означава, че няма, а и да напомня, че в-к Галерия извади другия запис - този за Мишо Бирата...

24.01 2014 в 15:52

Това е правилния подход. Същото трябва да направят и Борисов и Първанов.

24.01 2014 в 15:40

Големи симпатяги и двамцата...