Румен Петков: Прегръдката на Делян Пеевски ще задуши БСП

OFFNews 29 януари 2014 в 08:15 14800 16

Румен Петков
Румен Петков

"Аз не говоря за любов, ние не сме се събрали в политиката, за да се любим, но ме смущава друго нещо - една твърде всеотдайна прегръдка на медийната група на господин Пеевски върху партийното ръководство. Четох един от вчерашните вестници на тази група. На 6 страници е излята огромна помия върху Георги Първанов. Нечовешка помия. Аз не знам хората, които го правят, с каква съвест или с каква липса на съвест по-скоро го правят. Тази прегръдка личи от вестниците. Там постоянно се демонизират Георги Първанов и АБВ. Не знам дали ръководството на БСП не си дава сметка, че Пеевски, прегръщайки и обливайки с обич ръководството и анатемосвайки Първанов, всъщност ще задуши партията".

Това заяви червеният депутат Румен Петков в интервю за Нова тв тази сутрин.

Когато тази група анатемосва, изригва срещу Първанов, нормалният български гражданин ще трябва да направи своя избор между Пеевски и Георги Първанов, допълни присъединилия се към АБВ депутат.

"За самоизключването си знам, колкото знаете вие. Очевидно там има една линия на втвърдяване, с която мисля, че ръководството бърка", заяви Петков.

"Не разбирам тази ярост, не разбирам тази омраза, не разбирам тази отрицателна енергия, която се излива срещу нас."

"Този номер със самоизключването ще е съществен принос в международен план в партийното строителство", иронизира Петков. "Ако говорим за неизпълнение на партийна програма и на партийни решения, то изпълнителното бюро и парламентарната група са се самоизключили отдавна - паартийното решение на конгреса е да се започне веднага парламентарен дебат за рестартиране на "Белене". Ние започнахме дебат за специалните служби, оттеглихме една камара народ, след като ги бяхме номинирали. Единият номиниран изпадна, не можа да стане член на кабинета, изпадна по пътя между "Позитано" и Народното събрание. Това са все неизпълнения на партийни решения", заяви Петков.

Той бе категоричен, че няма да участва в листата на АБВ за Европейски парламент.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!