Румен Овчаров: Оставката трябва да дойде веднага

ОFFNews 19 юли 2014 в 09:26 1711 5

Румен Овчаров

Правителството няма защо да отлага оставката си, тя трябва да се подава веднага, защото този кабинет вече няма какво да направи, заяви Румен Овчаров от БСП в интервю за Нова тв.

Ако искаме България да остане нормална държава, трябва спешно да се действа. Институциите трябва до дни да предприемат мерки, защото виждаме какъв е хаосът с политическото ръководство на страната, коментира той.

Овчаров е поредният червен политик, обявил се в последните дни за оставка на собствения си кабинет. Преди два дни шефът на парламента Михаил Миков обяви, че е най-добре оставката да бъде гласувана в сряда, 23 юли, а ако кабинетът не я подаде, може да бъдат потърсени други конституционни средства за това.

Това би било екстравагантно действие, коментира Овчаров. Според него нито премиерът Орешарски, нито някой от министрите му толкова се е вкопчил във властта, че да се стигне дотам парламентът да търси варианти за свалянето на кабинета.

Овчаров отказа да назове кой е неговият фаворит за председател на БСП. Той загатна само, че подкрепя жените в политиката.

Според него изборът на председател на левицата е ключов за следващите избори и пред партията стои една основна опасност - промяната да бъде заменена с подмяна. Това можело да стане, ако новият лидер е директен продукт на икономическите зависимости, установени от Сергей Станишев, или сред хората, участвали на преговори при Ахмед Доган за ново правителство с нов премиер. Овчаров отново отказа да назове имена и каза, че говори достатъчно ясно и който иска да разбере, ще го разбере.

На тези избори единствената новина може да дойде от БСП, можем да бъдем героите, ако има истинска промяна, смята бившият енергиен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews