Румен Христов: Борисов не влиза в парламента заради имунитета. Вероятно ще води групата на ГЕРБ-СДС

OFFNews 28 февруари 2023 в 14:58 1944 4

Румен Христов в парламента

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Румен Христов в парламента

Бойко Борисов винаги е водил листи. Това, че сега е взел решение да участва в работата на парламента, е нещо нормално и логично. (...) Не си мислете, че Бойко Борисов ще влезе в парламента заради имунитета. Той влиза като лидер, мястото му е там и вероятно ще си води парламентарната група.

Това заяви пред БНР лидерът на СДС Румен Христов по повод обещанието на лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, че ще се закълне като депутат в предстоящото 49-о Народно събрание. От 45-ото Народно събрание насам Бойко Борисов четири пъти е бил избиран за депутат, като всеки път впоследствие е преостъпил мястото си на друг. "Борисов казва: Ето, вие имате забележки към мен. Аз няма да съм канидат за министър-председател и няма да бъде депутат да ви дразня", коментира днес Румен Христов.

По думите му ГЕРБ-СДС са амбицирани да спечелят първото място на предсрочните парламентарни избори. Христов коментира, че регистрирането на листите с кандидат-депутати е преминало "без да се вдига много шум", тъй като не е имало недоволни от позициите, които ще заемат в тях: "Това са утвърдени имена, има и подмладяване на листите. Ще има надпревара и в самите листи - знаете, че са допустими и преференциите", каза лидерът на СДС.

Румен Христов заяви, че България има "огромна нужда" от редовно правителство:

"Ако нямаш редовно правителство, нямаш и парламент. Всички неща, които касаят стратегическите цели на България и трябва да бъдат облечени законово, не могат да се случат без парламент. ... Най-важното е да подобрим начинът, по който българите живеят - да овладеем инфлацията и да решим проблема със стандарта на българските граждани."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

3

ob1

28.02 2023 в 18:46

Типично гробаджийско мислене - може да те осъдят само ако не си на власт. Нали, красимирчо?

-1655

1

ob1

28.02 2023 в 15:08

Видяхме го "лидера" - кри се в зайчарника маса време. Сега ще е депутат само да избегне разследване. То обаче не му се губи :)