Румен Гечев: За F-16 ще има още поне 1 милиард скрити разходи

OFFNews 19 юли 2019 в 10:38 2459 0

Румен Гечев

„За самолетите F- 16 ще има още поне 1 милиард скрити разходи, тъй като в сегашната цена самолетът ще бъде с окастрено въоръжение. Лъжат българския народ, че цената е 2 милиарда и 400 милиона, а реално ще е над 3 милиарда. Сега се опитват отново да ни излъжат и да ни предоставят едни окастрени самолети, които не ни вършат никаква работа."

Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев пред БНР.

„Вместо да намалят цената на самолета, те са свалили част от ракетите и амунициите. Ние ще получим един осакатен самолет от второто тримесечие на 2023 година”, коментира Гечев.

Той допълни, че за да бъде този боен самолет функционален, той трябва да бъде окомплектован. „Това означава поне още 500–600 милиона. Също така трябва да се преработи изцяло или да се строи ново летище, тъй като този самолет има специални изисквания. Трябва да се промени цялата противовъздушна отбрана на България”, каза Гечев. Т

„Със сигурност разходите, които ще направи българската държава, ще бъдат значително по-високи от заложените 2 милиарда и 400 милиона лв.”, заяви депутатът. Той подчерта и факта, че самолетите F 16 Блок 70 все още не са произведени. "Този самолет още не съществува, не е тестван и не лети. Той още е на чертожната дъска. Плащаме накуп милиарди за машини, които ще дойдат след 4 години”, завърши Гечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков