Ротационен председател: ДБ предлага Минчев и Желязков да се редуват, за да приеме НС ключовите закони

Йорданка Веселинова 19 октомври 2022 в 17:45 5795 4

48-НС

Снимка БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Христо Иванов

"Демократична България" ще предложи председателят на парламента да е ротационен - кандидатите на двете най-големи парламентарни групи - Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) и Никола Минчев (ПП) да се редуват.

Решението е взето на заседание на парламентарната група на ДБ. Този вариант ще бъде предложен на утрешния председателски съвет.

Според съпредседателя на ДБ Христо Иванов това би било работещо решение, което да стартира блокиралата работа на парламента. По думите му с това си предложение целят 48-ото НС да успее да приеме ключовите законопроекти.

Без прецедент: 48-ото НС остава без председател, депутатите спряха часовника (обновена)

Иванов предлага още утре седемте политически сили в парламента да изготвят и програма за работа.

Председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров каза пред OFFNews, че предложението ще бъде обсъдено, както и че всички опции са на масата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

4

Име на профила

20.10 2022 в 00:53

Сашке, честит нов профил! То почти като честита баня при нас - в нация, където къпането е било достатъчно нетипично, че са си създали поздрав. С легким паром, тоже.

Иначе ХИ и АА ме подразниха прилично предния мандат, като за техен избирател, но тия дни говорят приятно смислено в интервюта и т.н. Дано им е дошъл акъла, че от другаде не очаквам (има ПП, разбира се, ама с тази нерешителност нещо ме губят).

1730

2

Ivan

19.10 2022 в 18:49

За какъв срок на ротация?!?! Днес си ти, а утре аз??? Или според месечния цикъл на госпожите по групи??? Тези, за които гласувах, се движат по ръба на бръснача!!! Крачка в ляво, къде ОПГ ГЕРБ-оставате без топки, от нине и во веки веков! По-добре договор с БСП, кака Корнелия се държи адекватно, още от миналия Парламент и си управлява Групата. Ристо, опичай си акъла, че на следващите избори ще правиш компания на Учиндолския пропадляк, Слафчу!!!

1930

1

Муню

19.10 2022 в 18:44

Христо пак ще настъпи мотиката и на следващите избори ще има по-малко депотати. И опзицията ли ще е на ротазционен принцип???