Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Росица Матева е предложението на Изправи се! Мутри вън! за зам.-председател на ЦИК

OFFNews 04 май 2021 в 16:36 5349 0

Снимка openparliament.net/

"Изправи се! Мутри вън!" ще номинира Росица Матева за член и заместник-председател на ЦИК. Това съобщи председателят на парламентарната група Мая Манолова във Facebook. 

Тя обясни, че според Изборния кодекс, като най-малката парламентарна група, "Изправи се! Мутри вън", не могат да предлагат председател на ЦИК, затова ще предложат Матева за член и зам.-председател.

"Предлагаме г-жа Матева, която е минала през всички нива на изборната администрация. Била е член на СИК, РИК, на ЦИК през периода 2014 - 2016 г. Сега е председател на Обществения съвет. И като такава, следеше за честността на вота, да има информационна кампания за машинното гласуване. Наистина човек с опит, почтен, с експертиза, адвокат с добро име, с близо 30-годишна практика", заяви Манолова. 

"Смятам, че и останалите политически формации трябва да излъчат такива хора, които са доказани, безспорни професионалисти и експерти, които да имат опит и подготовка за провеждането на честни избори", отбеляза още тя. 

Утре президентът свиква всички партии на консултации за излъчване на нова ЦИК. С последните промени в Изборния кодекс бе решено президентът да проведе консултации за нови членове на изборната комисия и да разпусне старите.

Изпълнителното бюро на БСП заседава извънредно днес, за да предложи свои членове на ЦИК. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!