Росен Желязков: Работим по мерки за 2021 г., приетите нямат връзка с протестите

OFFNews 28 юли 2020 в 09:16 1722 0

Ще има алтернативи на ГЕРБ на следващите избори. Но е интересен въпросът как ще се състави правителство след това, защото „следващият парламент ще бъде фрагментиран, за да е гарант за трудно договаряна коалиционна форма на упоравление”. 

Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков по Нова тв. Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Тяхната цел не е прах в очите на протестиращите, някакво туширане на напрежението или разменна монета за политическо спокойствие. Дизайнът на мерките започна да се дискутира още през „горещите” месеци на пандемията”, каза още Желязков.

Той бе категоричен, че мерките са насочени към преодоляване на последиците от пандемията. Те са дългосрочни и ще се развиват през тази и следващата година. Според него правителството има план за справяне с кризата, а ще се приемат отделни параметри на оперативните програми. 

„Параметрите и проектите на оперативната програма в транспорта вече са заявени. Ние дискутираме с Европейската комисия работните проекти. Преди дни стана ясно какви са размерите на отделните проекти, които трябва да преодолеят пандемичните последици. Но в момента работим за 2021 година по отношение на всички сектори. Това, което е обявено, е част от мерките и те са до края на годината”, обясни министър Желязков.

Той очерта и няколко групи протестиращи с различни послания. Едната част, заяви Желязков, не изразяват нито политически, нито социални, нито икономически искания. Другата част, според него, са видимите - тези, които търдят посланието към подобравянето на условията в държавата. Желязков ги описа като "нова генерация, която е имала възможността да живее в чужбина и да знае как функционират европейските държави".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews