Републиканците на Цветанов срещу ГЕРБ в Баните, Изправисе.БГ срещу БСП в Мъглиж

OFFNews 04 февруари 2021 в 12:09 3222 0

Партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" се изпрява челно срещ ГЕРБ на частичните местни избори в община Баните. На 28 февруари частични избори ще се проведат в 10 кметства и 2 общини - Баните и Мъглиж. 

В Баните кандидатът на ГЕРБ е Павлин Белчев, син на доскорошния кмет Милен Белчев, който почина след усложнения от коронавирус, "Републиканци за България" подкрепя Диана Фиданова, а ДПС - Ферад Емин. 

Фиданова е дъщеря на загиналия при катастрофа общински съветник Велин Фиданов. На предишните избори като кандидат на АБВ тя достигна до балотаж срещу Милен Белчев. На първия тур спечели 29,80% срещу 36,61% за Белчев. На втория тур кандидатът на ГЕРБ Милен Белчев победи Фиданова, като взе 1 727 гласа. 

В Мъглиж, където причина за частичния вот също е кончината на кмета Господин Господинов през септември миналата година, кандидатите също са трима. Настоящият зам. кмет на общината д-р Душо Гавазов е кандидатът на ГЕРБ, финансистът Миглена Филипова е издигната от Коалиция „БСП за България“, а зад Златко Острешев застава коалициця „Движение България на гражданите“, в която влизат ДБГ, Движение 21 и НДСВ. 

ДБГ с лидер Димитър Делчев и Движение 21 на Татяна Дончева са част от платформата "Изправисе.БГ" на Мая Манолова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!