Републиканците на Цветанов предлагат данъчна ваканция за хотелиери и туроператори

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2020 в 13:56 935 0

Републиканци за България споделя позицията на браншовите организации на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, че непоследователната политика на правителството е вредна и вместо да помогне, нанася допълнителни щети върху компаниите от сектора, се казва в декларацията на партията на Цветан Цветанов.

Според републиканците отпуснатите днес 51 млн. лв. в подкрепа на туроператорите са малка стъпка в правилната посока, която обаче не може да компенсира вредите от непредвидимата среда, в която фирмите са принудени да работят.

"Считаме, че отношението към най-силно засегнатия от пандемията бранш е несправедливо и ако дискриминацията спрямо него продължи, ще се стигне до масови фалити и щети, които не биха могли да бъдат поправени в продължение на години. Затова призоваваме за приемането на бързи, адекватни и ефективни икономически мерки. Те са необходими, както за да бъде предотвратена задаващата се лавина от фалити, така и за запазването на над 100 000 работни места, които към момента се намират в риск", се казва още в документа.

Републиканците са на мнение, че икономическите мерки в подкрепа на бранша трябва да бъдат навременни, всеобхватни и ефективни. Затова предлагат те да бъдат под формата на едногодишна данъчна ваканция за хотелиери, ресторантьори и туроператори.

"Смятаме, че за да се изправи на краката си през 2021г., секторът трябва да бъде освободен от плащане на корпоративен данък и ДДС. Това е сериозна подкрепа – не на думи, а на дела. Тя е необходима, за да направи туристическия ни продукт значително по-конкурентен в момент, в който неговото бъдеще е поставено под въпрос", допълват от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови