Quantcast

Републиканците на Цветанов: КПКОНПИ атакува Камбитов, защото Борисов се страхува от вота в Благоевград

OFFNews Последна промяна на 26 ноември 2020 в 09:04 3521 0

Атаката от КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов е политическа и има за цел да окаже натиск преди предстоящите избори. 

Това заявиха от "Републиканци за България" на Цветан Цветанов по повод решението на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество да наложи санкция в размер на 100 000 лева на Камбитов заради конфликт на интереси.

Решението е несъстоятелно от правна гледна точка. В случая с г-н Камбитов няма как да бъде доказан частен интерес, който е от естеството да доведе до облага за лицето, заемащо висша публична длъжност, или за свързано с него лице. Аргументите, възприети от КПКОНПИ, са спорни и косвени. От тази гледна точка и в контекста на съществуващата съдебна практика сме уверени, че решението на КПКОНПИ ще бъде успешно оборено в съда, твърдят от партията на Цветанов.  

Актът на КПКОНПИ е в дисонанс със законите на страната, но е в съзвучие с политическите интереси на властта. В основата му стои страхът на премиера Борисов от предстоящите частични избори в община Благоевград, които всячески се опитва да избегне. След като на редовния вот през миналата година, вследствие на задкулисни договорки с ДПС, той саботира тайно много от своите кандидати в страната, днес премиерът се сблъсква с реалността – на територията на област Благоевград партията му е с размерите на електорално джудже. Борисов се страхува да се яви на избори, в които няма шанс да достигне дори до балотаж. Може би затова вече повече от година подчинените му институции услужливо прикриват истинския конфликт на интереси в града – този на настоящия кмет на Благоевград – Румен Томов, пишат още от РБ.

Ние от ПП „Републиканци за България“ сме убедени в невинността на г-н Атанас Камбитов. Противопоставяме се на поредния опит на властта да използва държавни институции за сплашване на своите опоненти и сме единни в подкрепата си за г-н Камбитов. Готови сме за предстоящите частични избори на територията на община Благоевград и излизаме за победа, категорични са от Републиканци за България. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !