Републиканците на Цветанов искат КСНС заради заразата

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2020 в 12:25 1826 1

Републиканци за България призовават да се свика незабавно Консултативен съвет за национална сигурност, заради рязкото повишаване на броя на заболелите с коронавирус у нас, както и ръстът на смъртните случаи.

Целта е да се предприемат всички възможни мерки за борба с пандемията, обясняват от партията на Цветан Цветанов. 

Обществото ни не е наясно кога и как ситуацията може да бъде овладяна. Липсва план за действие, а държавните институции вървят след събитията, при това с голямо закъснение и при неясна отговорност. Расте политическото недоверие към кабинета, който няма нужната легитимност, за да предприеме и наложи крайно необходимите политики. Одобрените от управляващите половинчати мерки, се посрещат с недоверие и съпротива от обществото, твърдят още от РБ. 

Републиканци за България заявяват още: 

При подобна тежка ситуация, държавническото поведение изисква интересите на гражданите да бъдат поставени над партийните. Ние от ПП „Републиканци за България“ сме готови да го направим. Ако не посрещнем предизвикателството обединени, последиците от кризата ще бъдат катастрофални – много хора ще загубят живота си, а заедно със здравната система ще се сринат както икономиката, така и националната ни сигурност, която е в опасност. Цели сектори могат да се окажат в невъзможност да функционират поради критичен брой заболели лица. 

Убедени сме, че овладяването на пандемията не е възможно при участието само на няколко държавни институции. То изисква обединените сили на обществото. За съжаление, конфронтацията между политическите сили и поляризацията сред гражданите не работят в тази посока. Изводът е един – всеки трябва да направи някакъв компромис в името на общото ни справяне с болестта.

ПП „Републиканци за България“ заявява, че ще работи за постигането на консенсус по национална стратегия за овладяване на пандемията. Съгласно българската демократична практика мястото за постигане на такъв важен консенсус е едно – Консултативен съвет по национална сигурност. Затова настояваме за неговото свикване незабавно.Експертите на „Републиканци за България” са готови с предложения за овладяването на пандемията, които ще представят. Ще подкрепим и всички работещи идеи на останалите политически сили. Призоваваме за бърза и отговорна реакция от институциите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7535

1

kokoten

05.11 2020 в 12:59

Събирайте се и затваряйте държавата,макар че,вече е късно.....а Мутрата на съд за убийството на беззащитни стари хора с бездействие и бодрячески изявления....Кунчев подавай си оставката в знак на несъгласие с престъпната и безотговорна измет начело с Мутрата...