Ренета Инджова: Направиха за посмешище института на служебния кабинет

Това не е правителство, а договорен трансфер на власт, заяви служебният премиер в периода октомври 1994 г. – януари 1995 г.

OFFNews 09 април 2024 в 14:38 4340 2

Ренета Инджова

Снимка Архив

Ренета Инджова

Институтът на служебния кабинет е направен за посмешище. Провален министър-председател като Денков не сме имали.

Това заяви пред БНР Ренета Инджова, служебен премиер в периода октомври 1994 г. – януари 1995 г. Тя посочи, че не е ясно кой носи политическата отговорност и че Конституционният съд не желае да се произнесе по поправките в Конституцията. "Ако в един момент каже, че те са антиконституционни, каква е легитимността на правителството", попита тя.

Според нея Николай Денков си е позволил твърде назидателен тон към новия министър-председател Димитър Главчев.

По повод разрастващия се скандал около фигурата на главния секретар на МВР Живко Коцев Инджова заяви, че "на ход са прокурорите". Според нея е под въпрос дали е било правилно изобщо да се конституира правителство при настоящата ситуация.

Ренета Индожва не очаква да има ревизии или проверки по дейността на кабинета "Денков" от страна на служебния кабинет, заклел се днес.

Тя коментира изказването на Николай Денков, че корупцията в България е свързана с Русия. По думите ѝ всичко, което "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) прави, се случва под "принципите и лозунга на евроатлантическата принадлежност" и правителството "Денков" е служило на чужди интереси, а не българските. 

Инджова призова за прочистване на държавата от престъпността, която по думите ѝ са е превърнала в политическия модел. Тя изрази надежда, че Главчев ще се опита да се справи с този проблем.

"Наследството, което му се дава, е една виртуална структура. Това не е служебно правителство, а договорен трансфер на власт. Няма на разположение една лоялна и осъзнаваща медийна сфера, която би могла много да помогне", коментира Ренета Инджова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

2

GB

09.04 2024 в 15:23

Трансфер, договорен между герб, дпс и КоРадев. Права е за това.

Провалени премиери сме имали - първите, например. Е, Филип Димитров го провалиха московските любимци, де, но другите - сами!

Относно "Денков си е позволил твърде назидателен тон към новия министър-председател, не знам. Но вярвам, че му е писнало на човека всички и винаги да му говорят назидателно, обиждащо, или унизяващо.

За изказването "под "принципите и лозунга на евроатлантическата принадлежност" и правителството "Денков" е служило на чужди интереси, а не българските.", казвам:
Да, това е външнополитическата ориентация на България! България е Европа!

Българското и европейското, (България е Европа и в Европа!), са едно!

Ако тя не е доволна от ориентацията на България, то тя може би служи на чужди интер

"... призова за прочистване ... от престъпността, която се е превърнала в политическия модел...изрази надежда, че Главчев ще се опита да се справи ..."

А тя справи ли? Мафията да се справи със себе си!!!

2550

1

alfakentavur

09.04 2024 в 14:51

Рашисткият агент Резидента го направи за посмешище.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки