Ректорът на СУ и деканът на ЮФ не знаели, че Петър Илиев съществува

Единствената ми мотивировка е да помогна за обединението на всички партии и всички българи, заяви проф. Анастас Герджиков по повод кандидатирането си за президент

Мая Младенова 01 октомври 2021 в 10:40 14645 10

Анастас Герджиков

Снимка Сергей Антонов

Проф. Анастас Герджиков

Не само аз, но и деканът на Юридическия факултет не знаехме не само за случая - не знаехме, че съществува Петър Илиев.

Така ректорът на СУ и потенциален кандидат-президент на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков отговори на въпрос защо университетът години наред е толерирал преподавател плагиат. Юристът Петър Илиев - преподавател по конституционно право в Алма матер, бе предложен за министър от Слави Трифонов и покрай номинацията му избухна скандал за плагиатство, заради което тече процедура по уволнението му.

Тази сутрин проф. Герджиков говори за кратко пред журналисти преди откриването на академичната година в СУ. Той уточни, че подробно на въпроси за кандидатурата си ще отговаря след два дни, когато ще бъде представен инициативният комитет по издигането му. Ректорът отказа да назове и името на кандидата за вицепрезидент, с когото ще се яви на изборите на 14 ноември.

"Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура да бъда президент на България. Смятам, че мога да бъда полезен и че имам качествата да олицетворявам единството на нацията. Работил съм на няколко места - в организации, които са сложни. Аз съм ректор на най-големия и сложен български университет. Аз съм председател на Съвета на ректорите и опитът ми от там за това да балансирам между хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям. Затова единствената ми мотивировка е в този момент, в който политическото и социалното тяло е разпокъсано, да помогна за обединението на всички партии и всички българи."

Герджиков коментира, че ще участва във вота не заради поста, какъвто си имал, а за да бъде обединител. Щял да приеме подкрепа от всяка една партия. На въпрос кой го издига, той каза, че е разговарял с хора от дясното и дясноцентристкото пространство, а през последната седмица е научил, че ГЕРБ биха подкрепили кандидатурата му.

Преди пет години професорът отново бил поканен "от една от най-големите партии" за кандидат за президент, каза още той, без да назове името ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

10

Atan

02.10 2021 в 16:54

Да бе П.Илиев студент, или асистент, щеше да е възможно ректорът да не е чувал за него. Но деканът би познавал асистент...
Смешна работа!

1730

9

Ivan

01.10 2021 в 13:48

Е......б ти и Ректоро, щом не си познаваш и припознавш кадрите на преподавателско ниво!!!!! Теоритично и практически шушумигата Герджиков няма как да не е знаел за заверата на подчиненият му ЮФ! Елементарната далавера на факултетът в частност, както и на СУ като цяло е да покрива изискванията, заложени в акредитацията им. От това следват пари от държавния бюджет, плюс тлъсти отчисления от платено обучение към заплатите на далавераджии от рода но Петърчо Илиев, Герджиков и компания. Дет' се вика- пари мирис нямат. Ама тази пасмина засра държавата и вече смърди-та се не трае! Ама не са само те. Иначе с мед да ги помажеме и -кой от къде е!

14469

7

случайно прочетох

01.10 2021 в 11:52

Tъпотии, сър!

1215

6

Lyubo

01.10 2021 в 11:35

Пълен потрес !!!
Извадки от информацията за получаването на званието „почетен доктор на Софийския университет“ (доктор „хонорис кауза“):
„За 6 месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за много повече. Имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна честност и всеотдайност, които дават плодове не само за българския народ, но и за нашите съседи, които искаме да ни бъдат приятели…“ – каза в приветственото слово ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков.
След това отличие, Борисов ще може да чете лекции в университета и да ползва титлата „Професор“.Дисциплината, която ще преподава, е „Европейска дипломация“ във факултета по Международни отношения.
Представяте ли си лекция на "професора по европейска дипломация", а ???
Как ще учи студентите как " на прости хора .ур да се набива" и как да се псува по колоритно и от сръбски футболен коментатор" !!!
Как да не му се отблагодарят герберастите ???

1900

5

rincewind

01.10 2021 в 11:10

Смешно е да не са знаели. Особено мистър декънът. Не си познава персонала ли?! А едно корабче плува пред очите ми:)

6500

3

petio01

01.10 2021 в 11:01

Професорът съзнателно е приел да бъде лъжицата мед в герберската каца с катран.

1900

2

rincewind

01.10 2021 в 10:55

Нямаше ли едни поръчки в СУ, де майка му ги спечели?
 
X

Да помогнем на украинските деца!