Реформаторите: Опитите за насаждане на етническа омраза отклоняват вниманието от скандала "Цветанов-Пеевски"

OFFNews 16 февруари 2014 в 16:23 4454 6

Зад опитите за насаждане на омраза между български граждани, стои политическата мафия. Те имат за цел да отклонят вниманието от публичния скандал между Цветан Цветанов и Делян Пеевски, който разкри механизмите, чрез които се управляват правосъдието, медиите и парите на данъкоплатците.

Това се казва в позиция на Реформаторския блок по повод петъчните сблъсъци между полиция и футболни агитки и атаката на джамия в Пловдив. В текста на позицията се казва още:

Винаги, когато се проваля в икономиката и когато вижда сенчестата си власт застрашена, управляващата посткомунистическа мафия разиграва етническата карта, за сметка на гражданския мир и на бъдещето на българската нация. През изминалата седмица, в това опасно начинание се включиха БСП и ДПС, техните „патриотични“ клонинги, и МВР с престъпното си бездействие.

Реформаторският блок се противопоставя на всеки опит за насаждане на омраза. Ние имаме смелостта и волята да бъдем гарант на гражданския и етнически мир в страната. Ние обединяваме всички граждани, независимо от техния етнос и изповедание, в политическа битка срещу тези, които в името на мафиотския си интерес, застрашават бъдещето на децата ни.

Искаме да кажем, на българските мюсюлмани, че милиони българи не подкрепят онова, което се случи вчера.

Искаме да кажем, на разярените българи по улиците, че вината за разпада на държавата ни не е на българските мюсюлмани, а на онези, които използват техния глас, за да работят срещу европейския път на България. Виновниците и националните предатели се намират в Народното събрание, а не в Джумая джамия.

Ние искаме и предлагаме нови правила в правосъдието, администрацията, медиите и икономиката. Ние искаме мирно и справедливо общество за всеки български гражданин.

Нашите деца бягат в Европа, където прояви на етническа омраза се преследват сурово от органите на реда. Където политическо вмешателство в правосъдието и медиите се наказва безпощадно. Където образованието, здравеопазването и доходите са осигурени от независим съд, честна администрация и свободно стопанство. В държави, които не просто са членки на Европейския съюз, но и налагат европейски правила на гражданите си.

Ние искаме тези правила, тази сигурност и справедливост за всеки български гражданин тук, на територията на Европейска България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови