Реформаторите: Опитите за насаждане на етническа омраза отклоняват вниманието от скандала "Цветанов-Пеевски"

Последна промяна на 16 февруари 2014 в 16:23 3718 6

Зад опитите за насаждане на омраза между български граждани, стои политическата мафия. Те имат за цел да отклонят вниманието от публичния скандал между Цветан Цветанов и Делян Пеевски, който разкри механизмите, чрез които се управляват правосъдието, медиите и парите на данъкоплатците.

Това се казва в позиция на Реформаторския блок по повод петъчните сблъсъци между полиция и футболни агитки и атаката на джамия в Пловдив. В текста на позицията се казва още:

Винаги, когато се проваля в икономиката и когато вижда сенчестата си власт застрашена, управляващата посткомунистическа мафия разиграва етническата карта, за сметка на гражданския мир и на бъдещето на българската нация. През изминалата седмица, в това опасно начинание се включиха БСП и ДПС, техните „патриотични“ клонинги, и МВР с престъпното си бездействие.

Реформаторският блок се противопоставя на всеки опит за насаждане на омраза. Ние имаме смелостта и волята да бъдем гарант на гражданския и етнически мир в страната. Ние обединяваме всички граждани, независимо от техния етнос и изповедание, в политическа битка срещу тези, които в името на мафиотския си интерес, застрашават бъдещето на децата ни.

Искаме да кажем, на българските мюсюлмани, че милиони българи не подкрепят онова, което се случи вчера.

Искаме да кажем, на разярените българи по улиците, че вината за разпада на държавата ни не е на българските мюсюлмани, а на онези, които използват техния глас, за да работят срещу европейския път на България. Виновниците и националните предатели се намират в Народното събрание, а не в Джумая джамия.

Ние искаме и предлагаме нови правила в правосъдието, администрацията, медиите и икономиката. Ние искаме мирно и справедливо общество за всеки български гражданин.

Нашите деца бягат в Европа, където прояви на етническа омраза се преследват сурово от органите на реда. Където политическо вмешателство в правосъдието и медиите се наказва безпощадно. Където образованието, здравеопазването и доходите са осигурени от независим съд, честна администрация и свободно стопанство. В държави, които не просто са членки на Европейския съюз, но и налагат европейски правила на гражданите си.

Ние искаме тези правила, тази сигурност и справедливост за всеки български гражданин тук, на територията на Европейска България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2014 в 05:04

Глей ти тоа па: "Нашите деца бягат в Европа, където прояви на етническа омраза се преследват сурово от органите на реда."

Ама това за циганите май не важи? Еврогейците изпадат в истерия само при мисълта български и румънски цигани да мигрират в Западна Европа, използвайки законното си право на пълноправни европейски граждани да се придвижват СВОБОДНО.

Точно западняците проявяват ксенофобия, расизъм и етническа омраза към българи, цигани и румънци. Що си мълчите за тях?

А иначе България е на първо място в света по брой джамии на глава от населението, като голяма част от тях дори не се поддържат от мюсюлманите и се рушат. Също така се рушат поради липса на средства и много православни храмове. Това са истинските проблеми, а не тя изкуствено подклаждана истерия.

16.02 2014 в 23:03

... по убеждения съм повече патриот, отколкото демократ... така да ви се обявя... и повече българин, отколкото европеец, също :)

16.02 2014 в 18:21

... раданчо, да не играеш вдовишкото хоро по изборите...

16.02 2014 в 17:28

2636-това ли ти е номерчето при герберските тролове?Не ти ли стана ясно ,че гЕрб и бсп са едно и също?Внесохте толкова вотове на недоверие ,а не защитихте достойно нито един!Герб се оплеска и тотално се провали докато управляваше ,сега тотално се проваля ,като опозиция /уж дясна/!Пълен провал!Не са разбрали само едно нещо-не е нужно всеки час да декларираш,че си дясна опозиционна партия ,а да доказваш с действията си ,че си такъв.Герб играе театър заедно с бсп и дано ошашавеният електорат вече да го е разбрал и на следващите избори да се ориентира правилно.

16.02 2014 в 17:26

Пръмова и Кънев ще закопаят тоя блок.

16.02 2014 в 17:06

Абе, вие нали щяхте да работите за предсрочни избори??? С този темп на плюене против ГЕРБ и нито дума за управляващата тройна коалиция (дори и мантраджията ви Костов онзи ден похвали днешното управление) процентите ви ще паднат под чертата на следващите избори. Много бързо си профукахте крехките проценти и се помислихте за много важни. Сега очаквам като обявите и Пръмова за водач на листата да изгубите голяма част от остнаалите ви 5%.. Иначе Баречко ви изпревари с простотии, лъжи и популизъм... Така че вижте какво ви говорят на Позитано и си сменете поне името...Все десните са ви трън в очите, а вие сте магарешки бодил, не случайно Надето ви напусна, а преди това и Зелените... Да не се окажете след тях на избори