Реформаторите не изключиха „Синьо единство“

Елица Мартинова 17 декември 2013 в 07:30 1414 0

Гражданският съвет на Реформаторския блок не гласува да изключи „Синьо единство“, каквото бе предложението на лидера на ДСБ Радан Кънев.

 

За сметка на това обаче останалите пет партии в Блока са гласували основните точки по споразумението му, което трябва да бъде подписано до Коледа, но най-вероятно още тази седмица. Така на практика останалите партии в обединението са заявили официално, че няма да отстъпят от споразумението, а именно то бе причината за възражение от страна на „Синьо единство“.

Един от лидерите на партията Христо Панчугов, цитиран от mediapool, определи решението на останалите формации в Блока като „форма на натиск“. В тази връзка ръководството на „Синьо единство“ ще се събере през уикенда, за да реши дали все пак да се възползва от възможността, която Реформаторският блок оставя на Надежда Нейнски и хората й и партията все пак да подпише споразумението за Блока.

Основните търкания между „Синьо единство“ и останалите партии е формата, в която ще прерасне съюзът им. Нейнски неведнъж е заявявала, че иска формациите да се слеят в една обща партия. Останалите лидери обаче са категорични, че Блокът трябва да прерасне в коалиция от партии, защото по този начин отделните формации ще запазят структурите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови