Реформаторите и ГЕРБ спазариха подкрепа за балотажа

OFFNews 27 октомври 2015 в 18:50 2815 2

Коалиционните патрньори ГЕРБ и Реформаторския блок са се разбрали в общините, където кандидат на ГЕРБ отива на балотаж, а този на РБ – не, реформаторите да подкрепят управляващите.

Това стана ясно от думите на министъра на икономиката Божидар Лукарски пред bTV.

Той обясни, че хората на Бойко Борисов ще застанат зад РБ там, където реформаторите ще се борят с партия извън управляващото мнозинство.

По думите на Лукарски това решение е взето на днешната среща на дясното обединение с мандатоносителите от ГЕРБ.

Вчера друга партия от блока „Движение България на гражданите“ заяви, че ще подкрепи на балотажа в Пловдив кандидата на Патриотичния фронт Славчо Атанасов, който се изправя срещу Иван Тотев от ГЕРБ. Лукарски обаче заяви, че в този случай няма да се прави изключение.

„Нормално е като управляваща коалиция и коалиция с най-близки ценностно, да подкрепим Тотев“, подчерта икономическият министър.

Той беше категоричен, че ГЕРБ и РБ са се разбрали да водят максимално етична кампания, без нападки, остър език и купуване на гласове“.

Лидерът на СДС обясни още, че партньорите са се разбрали там, където заедно правят мнозинство в общинските съвети, да се сключват програмни споразумения по модела на това, на което се крепи правителството.

Лукарски се обяви за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и ограничаването му за всички народно избраници, защото поведението му отивало на своеволие. В същото време, той призова да не обръщаме прекалено голямо внимание на лидера на „Атака”, който, според министъра, е направил пиар акция, за да прикрие ниския си резултат на местния вот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!