Разцепление в БСП заради местните избори

ОFFNews 02 септември 2015 в 17:41 6752 6

Вотът, който ще се проведе на 25 октомври, доведе до ново разцепление в БСП. Този път в местни структури на партията.

Изпълнителното бюро на БСП е взело решение да отстрани местното ръководство в Пазарджик. Причината е лошото организационно и политическо състояние, както и номинацията за кмет на областния управител от АБВ Трендафил Величков. Формиран е организационен съвет за подготовка на пълен цикъл отчети и избори в срок до 6 месеца. Той ще включва петима души и ще се ръководи от Янаки Стоилов, съобщава партийният орган "Дума".

В същото време над 85 човека са напуснали Общинската организация на БСП във Видин, защото не подкрепят издигнатия от местното ръководство Герго Гергов за кмет.

Само днес 55 социалисти са подали молба за отчисление от местната структура на партията, като се очаква броят на напусналите местната структура да нарасне още. Те обаче подчертават, че не напускат БСП, а само общинската организация, защото не са съгласни с политиката, водена от председателя й Пламен Трифонов - съобщиха днес от пресцентъра на Позитано 20.

"Герго Гергов не е нашият кандидат, той все още е разследван и е под парична гаранция", заяви досегашният областен младежки председател на БСП-Видин Димитър Велков.

Част мотивите, които местните социалисти са изложили в молбите си за отчисление, са: "Не желая Пламен Трифонов и Герго Гергов да определят бъдещето ми"; "Уронване на престижа и авторитета на БСП от водената политика на Общинската организация на БСП Видин и Пламен Трифонов"; "Не приемам намерението на Пламен Трифонов да издигне на всяка цена Герго Гергов"; "Фактът, че не се зачита мнението на редовите членове, буди в мен недоволство и огорчение".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews