Разделят концесии и поръчки в Столична община

OFFNews 25 февруари 2016 в 06:28 3939 0

Концисиите и контролът върху тях в Столична община стават част от правната дирекция, подчинена на зам.-кмета Юлия Ненкова. Дейностите по концесионирането се отделят от обществените поръчки, с които досега бяха в едно звено. 

Това гласува Столичният общински съвет днес по предложение на кмета Йорданка Фандъкова. Обществените поръчки и търгове ще бъдат отделна дирекция, предвижда преструктурирането на общинската структура и администрация. Отделно спецзвено ще приема предложения и сигнали на гражданите. Целта от обособяването на новия отдел „Предложения и сигнали” е той да има ясна визия във всеки един момент какво се случва с всяка постъпила жалба на софиянци и да осъществява засилен контрол по това гражданинът да получи коректен отговор в срок. Новото звено ще събира всички факти и обстоятелства по жалбата и ще следи в законоустановения едномесечен срок съответната институция да постанови решение по нея”, заяви секретарят на Столичната община Ралица Стоянова. Създава се и отдел "Прием на граждани и организации". 

"Интер експо център" ще рефинансира кредит за три и половина милиона лева, дългът ще се връща до 2020 г. Представителят на Столична община, която има 1230 акции в ИЕЦ, ще подкрепи заема, макар че със своите 18,78% собственост общината няма определящ глас. Трябва да се види намалява ли главницата на този кредит, ако не да се отървем от акциите, коментира съветникът от РБ Трайчо Трайков на заседанието на икономическата комисия вчера. 

Новите шефове на Столичната агенция за приватизация и инвестиции Християн Петров и Пламен Църноречки стартират първата приватизация от заемането на постовете си. На търг с явно наддаване ще се продават два обекта в "Надежда" и по един във Връбница и Красно село. 

До лятото София ще има готова Наредба за градски дизайн и цветова политика, както и програма за управление на минералните води на столицата. Това заяви и.д. главният архитект на София Бойка Къдрева пред икономическата комисия в СОС. Тя увери, че до края на септември двата документа ще могат да бъдат гласувани на заседание на Столичния общински съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови