Рашков: Борисов трябва да бъде привикан на разпит

OFFNews 18 юни 2021 в 20:23 3667 1

Снимка архив

Бившият премиер Бойко Борисов трябва бъде привикан на разпит, заяви пред Нова телевизия вътрешният министър Бойко Рашков.

Поводът е изпратен до Рашков сигнал, че Борисов е оказвал натиск да не се уличава министър от ГЕРБ в корупционна схема.

Има "факти за оказано давление върху този свидетел от страна на Борисов - този човек да оттегли показанията, които са били доказателство за уличаване на един от министрите тогава в корупционно престъпление", твърди служебният вътрешен министър. Той допълни: "Някой се страхува, и то много, от факта, който ще бъде установен."

По същия случай вече са разпитани бивши прокурори и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Ако прокуратурата прецени, че това е необходимо, Борисов трябва да бъде призован и разпитан. Мисля обаче, че тази проверка няма да бъде пълноценно завършена, ако не бъде подложен на разпит, коментира още Рашков.

По-рано днес на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ заяви, че той е "целта на тоя цирк", както и че ще го викнат на разпит преди изборите. 

"Предполагам, че и мен ще ме викнат седмица преди изборите, вие ще бъдете викнати на тоя панаир", обърна се Борисов към журналистите и добави: "Това е като за шкафчетата - те ме издебнаха, нагласиха и снимаха".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови