Рашидов обяви Нинова за 'парламентарна манекенка', тя нарече ГЕРБ 'убийци'

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2018 в 10:39 1736 0

"Корнелия Нинова ходи като парламентарна манекенка и си прави пиар с мъките на хората."

Това обяви депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов в декларация от името на парламентарната му група. Думите му идват, след като вчера лидерът на социалистите поиска предсрочни избори и обяви, че БСП отива при хората, а в парламента ще останат 20 души.

"Радвам се, че представителите на БСП са повече от 20 души. Взимам думата по повод атаките срещу ГЕРБ заради постоянните и нелепи изцепки по време на ваканцията. Не знам с какво право левите депутати си позволяват да отправят критики и публично да заклеймят управляващите от ГЕРБ с думите „шайка крадци“. Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Това е недопустима клевета", каза той.

Отговорът на Нинова не закъсня. "17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема. Вместо това да е мястото, на което се прави политика, днес чухме апогей на един творец за личния му принос към България. Тук не е мястото за това. Тук е мястото за политика", коментира тя. Думите X бяха по повод това, че днес депутатите трябваше да гледат промени в Закона по пътищата, но точката беше отменена.

По думите на Нинова декларацията на Рашидов показва защо този парламент е изчерпал своята същност.

"Каква политика имаше в тази декларация? Какво решение за проблеми на българи? В нея имаше омраза, лични нападки и квалификации към председателя на опозицията. Когато се изправихме не срещу вас, колеги, а срещу олигархчината система от която сте част, сме си дали сметка какво ни чака. Не разбирам защо се обиждате, когато цитираме Антон Тодоров – „шайка“. Един от вас смята, че вие сте шайка и много хубаво ви описва", каза тя. 

Заради изказването на Нинова, че ГЕРБ са убийци, председателят на парламента Цвета Караянчева наказа лидера на социалистите със забележка. 

"Трябва да напуснете поста си, защото допуснахте нарушаване на реда", каза социалистът Драгомир Стойнев на Караянчева. "Няма пък да напусна. Ще продължа да си водя", отговори тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови