Рашидов: Грешка на Банов е, че не глоби протестиращите за хвърлените яйца по паметници на културата

OFFNews 26 октомври 2020 в 09:29 2794 1

Председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов порица министъра на културата, че досега подопечното му ведомство не е глобило протестиращите, които замерят с яйца сгради – паметници на културата. По думите му отговорността е на сегашния министър Боил Банов да го направи.

„Искам да видя какво улицата предлага като послание. А това, което предлага, е яйца по паметници на културата. За съжаление институциите от страх не работят. До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата“, коментира Рашидов пред бТВ.

„Държавата не е само ресторанти и театри. Трябва да разберем и да осъзнаем, че има тежка болест и трябва да запазим хората живи. Никаква файда няма от забогатяващ ресторантьор мъртъв, отколкото жив – по-беден“, допълни Рашидов.

За премиера и събитията около него през последните месеци Рашидов обясни, че „има недъзи, но и стотици добри неща и ако това не го признаем, ние сме един черноглед народ". Той отчете като грешка, че "може да излезе на министър-председателя запис от дома му". "Това е недопустимо за нито една държава“, бе категоричен бившият министър на културата.

По думите му е недопустимо да се анализира какво е говорил Борисов зад вратите на дома си, тъй като това е негово право.

За скандалния коментар на премиера за председателя на парламента Цвета Караянчева Рашидов обясни, че тя и Борисов „са си простили“. „Разбраха се, че може да е монтаж. Тя му се сърди известно време, сигурно ѝ е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки“, посочи Вежди
Рашидов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!