Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Расате моли медиите да не наричат Волен "националист"

OFFNews 09 януари 2014 в 21:31 6353 12

Расате бе един от първите в Атака, но после рязко се разграничи от Волен Сидеров
Расате бе един от първите в Атака, но после рязко се разграничи от Волен Сидеров

Ръководеният от Боян Расате съюз "Национално единство" разпрати декларация, с която призова медиите да не използват думата "националисти", когато се отнася до атакистите и техния лидер.

Поведението на Волен Сидеров е „неприемливо, ненормално, скандално, неБългарско и в крайна сметка излагащо всички, които се определят като националисти и патриоти”.

„Атака” е създадена, за да обира националистическия вот и с действията си да компрометира национално-патриотичната идея, пише в декларацията.

Според Национално единство Сидеров използва национализма за лично облагодетелстване и с действията си петни всички патриоти.

„В началото на 90-те години Волен Сидеров е бил главен редактор на в-к „Демокрация“ и кандидат за народен представител от СДС. В последствие е работил за БСП. При появата на НДСВ се опитва да се впише в депутатските листи на НДСВ, а по-късно става и кандидат-кмет на София, издигнат от партията на Яне Янев БЗНС, която по-късно се преименува на РЗС. ", припомнят още националистите, наричащи Волен Сидеров "политически хамелеон".

Преди време самият Расате определи лидера на „Атака” като „духовен педерaст”, за което Сидеров заведе дело, но не успя да го спечели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!