Рая Назарян: Това вече не са преговори, това е рекет

"Ако Асен Василев е предвиждан в каквато и да е коалиция, ние няма да участваме", заяви още тя

OFFNews 20 март 2024 в 20:48 7280 17

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Рая Назарян

Това вече не са преговори, това е рекет, заяви Рая Назарян, част от преговорния екип на ПГ на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, в ефира на Нова. По думите й  ГЕРБ-СДС положили всички усилия от самото начало да има преговори, но след вчерашната пресконференция на отсрещната коалиция с обвиненията и твърденията, че Мария Габриел не притежава лидерски качества и не искат да бъдат министри в нейната коалиция, "няма предпоставки да продължаваме да водим преговори".

Назарян бе категорична, че предпоставки за продължаване на разговорите, при така развилите се събития, няма. Днес те били дали възможност на ПП-ДБ не просто да се извинят на Мария Габриел, а да поднесат обвинението си убедително и с разкаяние, "защото това не е държавническо и не е проява на разум".

Относно имената на министрите, които твърдяха, че нямат представа да са включени в кабинета, Назарян отвърна, че ПП-ДБ са били наясно. Същото заявиха и Теменужка Петкова и Деница Сачева, които са част от преговорния екип на ГЕРБ. 

Според думите ѝ Катя Панева е предложение на Атанас Атанасов за здравен министър, което е било припознато от Мария Габриел. Рая Назарян обясни, че постът на Тодор Тагарев е бил проблем само първите осем дни.

"Накрая те се съгласиха, че ще отстъпят и съответно ще има възможност за ротация на Тагарев с Христо Гаджев", посочи още тя.

Назарян беше категорична, че Асен Василев повече не може да бъде министър.

"Той е негоден да бъде държавник и министър. Ако той е предвиждан в каквато и да е коалиция, ние няма да участваме", поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

17

GB

21.03 2024 в 20:23

Въпросната госпожа е адвокат на делянчо Добрев - потока, енергиен "експерт"-рашист!
Явно человекът има не само мераци за кариера, но и ухото на ББ. А той, както обикновено, си харесва дами, които да мачка и, впоследствие, да захвърля като ...

1000

16

kokoto

21.03 2024 в 12:20

боко пуска димки във всички посоки за да отклони вниманието на празноглавите си избиратели и да устиска още някой ден чу с Д2 може и да сменят кустюмите

-1600

15

Люгер Химарс

21.03 2024 в 10:22

В разговори с аргументи ппдб-тата винаги клякат, не могат да си защитят корумпираното рашистко управление и завършват със "ами те всички са маскари". И затова овълчено си подкрепят половината от тези "всички".

Случаят е симптоматичен. Никога не съм подкрепял герб, за мен става дума за две последователни генерации ДС актьори с абсолютно еднаква лоялност към Путин. Но ппдб избиратела̀ мълчи за своите, докато грачи за другите. Резултата е същото както досега, населението все така оскотяло (виж по-долу) от беднотия ("никога не сме били по-добре") и в пълна невъзможност да погледне истината в очите.

1000

14

Един друг

21.03 2024 в 09:54

Абе, някой може ли да каже тази коя е и от къде се пръкна?

1000

13

Mustaine

21.03 2024 в 09:14

@Тролер
Само гърбавите може да сте толкова нагли - каква помощ, каква Украйна, какви железа? Вашият "велик кормчия" беше по-усмихнат в отбраната компания на автократите Вучич, Карлик и Ердо Ага дори повече, отколкото когато разбра от Маргините, че от подполковник от резерва ще стане действащ главен секретар. Кой обслужи Карлик с Турски поток? Кой наля държавна пара без полза за България? Ама имало възвращаемост от такси ... Заврете си ги тези мръсни пари в алчните Д-та! Ако държавата почне да синтезира амфети също ще има възвращаемост и печалби, ако ВМЗ работи за Хамас и Хизбула също ще има печалби, ако разрешим незаконни трансплантации отново! Но какво изброявам - всичко това вие от ПП "Гепи" така или иначе го правихте!
Кой пусна гавазите от "Вагнер" да охраняват "Турски поток"? Кой бе тиролски тролей? Кой с цялата си наглост прати омазаната в далавери Темерутка Петрова да преговаря? Ако бяхме нормална държава тази щеше да дава наряди "дежурна по стол" в Сливенския, но не би!

9347

12

Анализи

21.03 2024 в 08:22

Калните мрежи на гербавите. Пасмина без чест и достойнство.

22548

11

dolivo

21.03 2024 в 07:33

къде е Пътната карта?

-1600

10

Люгер Химарс

21.03 2024 в 00:55

а ти, путинско ппдб тролче, защо не си вземеш влака или както там се достига по дерогационната ви линия?

1042

9

danvan

21.03 2024 в 00:41

Люгер Химарс
къш, тролче гербаво

-1600

8

Люгер Химарс

20.03 2024 в 23:21

да, danvam, да!!!

Да му благодарим, че вече няма нужда да си показвам паспорта по летищата след проверката на багажа и след проверката накъде пътувам. Това прави живота ми толкова европейски, благодари ти Академик Денков че ни направи европейци, дори ти не можеш да ни забраниш да те обичаме"!
И за цената на това му благодарим - всички знаем, че няма никакви бежанци, това си го измислят от възраждане, защото ги е яд на небивалия успех.

да си признаем, Ние Никога На Сме Били Толкова Добре, колкто по времето на този демиург на управлението. Няма никакви проблеми, стрната не е полуизоставена, цените не са х5, и на Украйна се помага истински, дали сме им танкове, самолети, реални оръжия, а не стотина ръждасали тенекии. И то сме им ги дали искрено, подарък, а не мародерската, на безумни цени, които после да дадем на путин през дерогацията.

И за такива като тебе му благодарим на Академика, дано поне 100 години да управлява и да има кой да го оценява!
 
X

Да помогнем на украинските деца!