Радостин Василев: В Плевен ИТН вече няма структура и офис, няма и ръководство

OFFNews 19 юни 2022 в 14:36 7883 8

Радостин Василев

Снимка ММС - пресцентър

Радостин Василев

"В Плевен ИТН вече няма структура и офис, няма и ръководство". Това обяви днес на извънреден брифинг в града Радостин Василев - министър на младежта и спорта в оставка и бивш областен координатор на партия "Има такъв народ" за област Плевен, съобщава БТА.

"Истината е, че ИТН имаше офиси в четири общини (в областта): Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В три от тях – Плевен, Левски и Пордим, партията вече няма офиси", твърди Василев.

Вчера до медиите бе изпратена декларация от структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник, чрез която те заявяват, че напускат партията и подкрепят министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-и МИР - Плевен Деян Петков. В друга декларация, изпратена няколко часа по-късно и подписана от общинските координатори на Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Искър, Кнежа и Червен бряг, се посочва, че те застават твърдо зад ръководството на политическата партия ИТН.

Общинските координатори на Левски, Кнежа и Пордим - Георги Борисов, Симеон Илиевски, Цветомир Петров, казаха, че напускането на ИТН за тях е моралното решение.

На въпрос дали е морално напусналите ПГ на ИТН депутати да останат като независими Радостин Василев каза, че според него по-моралният избор е те да не си тръгват, а "да работят против продажбата и предаването на идеите на ИТН, което прави в момента ръководството и под натиска на такова ръководство останалата част от групата".

Правителството не би издържало вота на недоверие и ще отидем на избори

Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан, заяви Радостин Василев.

Мисля, че "Продължаваме промяната" трябва да ходят на избори, защото в момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра, каза още министърът в оставка.

Според него "Продължаваме промяната" ще загуби, ако продължи да управлява "в един аморфен парламент с плаващи мнозинства".

"Продължаваме промяната" получиха такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори, смята Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

8

случайно прочетох

20.06 2022 в 01:15

Добро начало!Днес в Плевен, а утре и в други градове!

5827

7

pisnamiotmutri

20.06 2022 в 00:07

Гледайте интервюто от днес на Георги Хепргиев по 120минути. Доста неща за ИТН сподели. Жалко, че повечето медии ни го спестиха

1810

6

Maxim

19.06 2022 в 20:22

Май идва време изчегьртваме ИТН / по-точно учиндолския боклук и африканския маймуняк/.

1767

5

fiki

19.06 2022 в 20:15

който сравнява това с майдана има нужда от лоботомия, иначе рискува цял живот да е жертва на евтина пропаганда

1810

2

Maxim

19.06 2022 в 15:29

Естествено, че няма да има структури не само в Плевен, но и навсякъде в България. Апропо, депутата от Стара Загора лично го познавам и когато го видя ще поискам обяснение какви ги е вършил и защо не е заговорил срама у него както Кирил Симеонов от Варна.