Радостин Василев:В ИТН са готови с листите си, Слави го няма

Елена Николова 10 октомври 2021 в 10:45 3608 0

ИТН е готов с листите си и те ще бъдат депозирани в срок в Районните избирателни комисии, и основните лица остават водачи на партията. Двама от тримата ни водачи, които досега са били в листите за София, остават същите. Това коментира депутатът от ИТН Радостин Василев в предаванто „Тази събота и неделя“ по bTV.

Относно ролята на Слави Трифонов в ИТН Василев изтъкна, че е „далеч по-полезен като движещ политиката“.

По думите му на предстоящите избори партията ще се бори за първото място.

Относно разговорите за съставяне на кабинет между политическите формации, Василев заяви:

„Обяснили сме червените линии, които няма да преминаваме. Всички извън ГЕРБ и ДПС са евентуален партньор. Диалогичността този път трябва да е на по-високо ниво“.

„За ИБГНИ аз дълбоко се съмнявам, че те ще участват в следващия парламент“, добави Василев.

По думите му към момента проектът "Продължаваме промяната" е абсолютна енигма и от ИТН искат първо да видят програмата му, преди да продължат към евентуални преговори.

Василев напомни и казуса с Кирил Петков - за канадското му гражданство и подписаната от него декларация с "невярно" съдържание, която се наказа по чл. 313 от НК:

"Петков е бил канадски гражданин до 20 август и това е истината. Това че критикувам неговото нежелание да ни сподели истината не означава че за ИТН и за мен ПП е проект, който не е възможен коалиционен партньор. Когато говорим за почтеност трябва да сме почтени отначало до край", заяви той.

Василев направи сравнение с Петър Илиев и изтъкна, че ако Кирил Петков като министър наистина е подписал невярна декларация, политическата му съдба не трябва да е по-различна от на Илиев.

„Нека изчакаме решението на КС, там може да се окаже , че отказа важи от момента на подаването на заявлението“ , добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови