Радостин Василев пусна запис от събрание на ПП: Какво правим, като поискат имунитета на Борисов

Ружа Райчева 26 май 2023 в 10:35 39959 19

Радостин Василев в БТА

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Радостин Василев в БТА

Пресконференция на депутата отцепник Радостин Василев в БТА започва в 11 ч. OFFNews следи на живо събитието. 

На пресконференцията заедно с Василев присъстват проф. Николай Радулов, Кирил Веселинов, Светлин Стоянов, Венцислав Петков и Деян Петков, които са част на управителния съвет на гражданското движение "Силна България". 

“На 13 юни м.г. напуснахме ИТН, защото мафията проби в партията. Една година по-късно се оказа, че това, което казваме, е факт и ИТН са едни 11 души, които безропотно подкрепят ГЕРБ. За съжаление, една година по-късно аз и част от колегите ми сме изправени в подобна ситуация, в която е напът да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Аз не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против и ще напусна парламентарната група на ПП”, обяви Радостин Василев. Абсолютна заблуда е твърдението, че ще правят конституционна реформа с ГЕРБ, каза той.

Василев обяви, че ще прати на медиите 5-часов запис от Националния съвет на ПП, проведен онлайн вечерта на 21 май. И пусна на брифинга кратка част от него, като преди това каза, че няма тайни записи.

“Твърденията, че са направени някакви записи, са пълни лъжи, никой не е правил подобни записи. Вчера г-н Петков беше много уплашен, не знам защо - явно от принципната позиция, която ще представим днес пред вас", коментира Василев. Той беше категоричен, че не е записвал никой от ПП-ДБ в парламента, нито в офисите им. 

След това обаче той заяви, че има един запис - на онлайн заседание на национален съвет на ПП:

„На 21 май неделя получих имейл от председателката на националния съвет Таня Султанова, че ще се проведе в неделя вечерта национален съвет - изключително важно събитие, което ще се проведе онлайн и някакви хора ще са на „Чаталджа“ - тесния кръг до Кирил Петков", каза Радостин Василев.

От записа става ясно, че Петков и Василев очакват скоро да бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов и посочват, че Христо Иванов (ДБ) е предложил как да се реагира при такъв сценарий: да се състави парламентарна комисия за имунитета „по европейски стандарти“, която да работи поне шест месеца, докато бъде гласувана съдебната реформа.

Радостин Василев обяви, че ще напусне парламентарната група на ПП-ДБ, но че ще остане в парламента, "за да се бори с Бойко Борисов".

На въпрос защо не е реагирал на записа още след 21 май, Василев отговори: "Не съм реагирал, защото не съм член на националния съвет и второ, защото си легнах към 12, а сутринта трябваше да карам детето си на училище. Слушах го до един момент и спрях, защото не исках да участвам в тази уйдурма. После слушах записа в колата си”, твърди той.

По време на конференцията Радостин Василев съобщи, че снощи шефът на ДАНС Пламен Тончев му е назначил охрана, тъй като има опасения за безопасността му. 

Снощи съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков предупреди, че днес депутатът от неговата група Радостин Василев ще покаже пред медиите 4-минутен монтаж на 10-часови записи, които е правил на групата на ПП и "Демократична България" в офисите на формациите и в парламента.

Миналата година през юни Василев напусна по подобен начин и партията на "Има такъв народ", заедно с няколко свои колеги, като обяви, че "мафията е пробила" в партията. Впоследствие се оказа, че той е заплашвал депутатката от ИТН Христинка Иванова да се отцепи от групата заедно с него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

22

Минал Заминал

31.05 2023 в 02:28

Ха, ха, ха !!! Този гелосан мургавелко от мААлата , наречен радостин по предателство измества като нарицателно поп кръстю. Попа е нарочен за предател, но този собственоръчно се доказа като такъв вече за ВТОРИ път. Ганьо, андрешко и радостин оформят пълния пакет наречен българин политикан. Основните му характеристики са : Келепирджия, глупак и подлец. Ако не се смеем, трябва да ревем ! Гелосаният потроши вече две дамаджани ! Ще има ли и трета ? И кой ще гласува за подобна отрепка ? Любопитно !

924

21

Diogen

26.05 2023 в 17:22

Мафиотските кръгове около Резидента се разшаваха. Нищо чудно да получават подкрепа от мощната руска мафия. Целта е явна, хаосът в БЪлгария да продължи. Гадев иска серийните избори да продължат, а той да остане в командна позиция, за да изпълнява директивите на Путлер. Прозрачно, както може да се очаква от един тъп фатмак!

10298

20

AntiZ

26.05 2023 в 17:16

" аз и част от колегите ми сме изправени в подобна ситуация, в която е напът да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Аз не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против и ще напусна парламентарната група на ПП”,
"...за да продължи Радев да управлява, а на Копейкин да му викат дългопишкин след следващите избори. Пък що да не опраша и неговата партийка? По циганска линия сме си малко ортаци....

645

18

wakeup

26.05 2023 в 16:09

Ренегат веднъж ренегат цял живот Плюс ненаситна амбиция Заради този половин час под светлината на прожекторите с политическата му кариера е свършено За нивото му на морала няма какво да добавя - човек влязъл в политиката с кастинг приел за началник трифонов от учиндол По жалко е че от ПП го приеха с отворени обятия

10298

17

AntiZ

26.05 2023 в 13:35

Съотношението на умните към глупавите в нашата мила рОдина, Valoika, е каквото е съотношението на мозъчните клетки в тиквата на банкянския простак, съотнесени към разплуто му туловище. И към всяка част към въпросното туловище, може да се привиди по една партийка от тези, които изброи. Безспорен лидер е Ду Пи Се като авангард на корупцията и клиентелизЪма. Бсп и итн стоят на мястото на черешките - малки и спаружени. Герб заемат баира, наречен още търбух, а израждане е унуй, дето хората разпознават като късопишково и стои малко по-нагоре от черешките. Те са и гордостта на тиквата, половия Му орган. ПП и ДБ се лутат в кухата МУ кратуна и ако не намерят начин да излязат, тежко ИМ (на електората).

17439

16

мнение от IP

26.05 2023 в 13:27

Грешката на всички партийни ръководители е, че когато не могат да убедят достатъчно съмишленици за своите добри идеи (съидейници), почват да гледат на избирателите като на клиенти, на които рекламират идеите си. И тогава цъфва Радостин Василев, "последният праведник на грешната земя", да ни пуска записи, в които няма нищо, което да не предполагаме, след като се измисля сложна конструкция на правителство и желание да се приплъзне съдебната реформа през страха на Борисов. Но както се видя в правната комисия вече има опит да се опраска тази реформа. Освен да кажа, народе събуди се за следващите избори, друго не виждам...

318

14

Valioka

26.05 2023 в 13:18

Ти само гледай палците надолу - вся рашисткая сволоч в момента е мобилизирана на макс... Всичко живо и смръдливо в държавата - ИТН, Израждане, ДПС, Радефф, БСП, руските подлоги в ГЕРБ... ВСИЧКО... Същото става както когато правителството на Петков сложи ръка върху Капитан Андреево и не даде кинти на оня нещастник с голата глава... Абсолютно същия филм, ама народа е проС като матроС и ... кьорав. За съжаление...

17439

13

мнение от IP

26.05 2023 в 13:10

И аз съм против да се прави каквото и да е с ГЕРБ, но когато си гласувал на някого доверие да взима някакви решения за пътя, по който да се осъществят своите обещания, трябва да видиш резултатите. Другият вариант е да няма партии и всички решения да се взимат с всенародни референдуми. За съжаление няма възможност в момента да се направи всенародно допитване да има ли някаква договорка с ГЕРБ. Вярно е, че Христо Иванов за втори път пробва да направи нещо, за което не е получил достатъчно мандат от нашия заспал народ. Но е прав, че за да спре България да буксува, трябва да има върховенство на закона. Тогава всичко ще си дойде на място и ще станем нормална държава.