Радев: Залогът да имаме здрава, силна и работоспособна нация в бъдеще е българските деца да спортуват

OFFNews 14 май 2022 в 17:13 2002 0

Снимка Пресцентър

Румен Радев

Въпреки всички кризи, в които се намираме, българските деца спортуват все повече. Това е залогът да имаме здрава, силна, работоспособна нация в бъдеще. Това заяви президентът Румен Радев, който днес присъства на състезание по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента“.

Президентската инициатива има за цел да насърчава физическата активност сред децата. По време на турнира държавният глава даде старт на една от сериите на бягане на 100 метра с препятствия при момичетата и отличи четиримата състезатели, постигнали най-добри индивидуални резултати при момчетата, момичетата, юношите и девойките.

Домакин и организатор на Купата на президента по лека атлетика бе Спортен клуб "Приорити спорт", чиито председател е българският изявен спортист и треньор Магдалена Христова. Румен Радев изказа благодарност към организаторите за това, че приобщават българските деца към спорта. Държавният глава поздрави всички деца, които по време на Президентския тест, състоящ се от различни лекоатлетически упражнения, премериха сили и показаха спортните си умения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови