Радев: Службите ни не трябва да оставят неразкрити кутии на Пандора

OFFNews 07 октомври 2021 в 11:27 1962 1

Българските служби трябва да работят така, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора. Това каза пред журналисти в Благоевград президентът Румен Радев.

Той заяви, че в кампанията трябва да бъдат водещи идеите, а не компроматите.

"Всеки да има възможност да изяви себе си, да представи кой е, за какво се бори и как ще се бори, да се изяви на сцената", обясни държавният глава.

В отговор на въпрос с кого би му бил най-интересен дебатът в предизборната кампания, Радев отговори:

"Моят дебат е с българските граждани. Водя го през целия си мандат и винаги съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидати за президенти, те са български граждани".

Относно това, че днес трябва да излезе второ българско име от Досиетата Пандора, Радев коментира:

"Моите очаквания са българските служби, правоохранителни органи, да работят така, че възстановяването на стабилността да минава през това българските граждани да научават от тях, а не от чужбина за нарушаваните ни закони. Очаквам да работят така, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора".

Президентът коментира и енергийната криза. Според него това е световен и остър проблем.

"Цените са скандални в Европа - над 300 евро за мегаватчас, а в България и Румъния сме в най-ниския сегмент на цените. Тази криза ще продължава. Какво правим? Трябваше да задавате този въпрос в изминалите 12 години. Какво направиха предишните управляващи, за да решат в перспектива тази очертаваща се криза в енергетиката. Искам да поздравя служебното правителство, че продължава да подкрепя бизнеса. Те вече въвеждат мерки за малките и средни предприятия", добави Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови