Радев се срещна с помощник главния секретар на НАТО

OFFNews 15 април 2024 в 17:27 1280 1

Снимка Прессекретариат Президентство

Изграждането на съвременни отбранителни способности на Българската армия в контекста на предизвикателствата пред променената глобална среда за сигурност обсъди президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев на среща с помощник генералния секретар на НАТО Ангъс Лапсли, който е на посещение у нас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред темите на разговора са били повишаването на военната мобилност в рамките на Алианса, насърчаване на съвместната научно-изследователска и развойна дейност в сферата на отбраната и инвестициите на държавите членки за отбрана.

"Процесът на модернизация на Въоръжените сили предполага не само придобиване на съвременно оборудване, но и подобряване и развитие на критичната инфраструктура, включително чрез реализиране на проекти за повишаване на свързаността между държавите членки", заяви президентът Радев.

Помощник-генералният секретар по отбранителната политика и планиране на НАТО Ангъс Лапсли участва днес във втората конференция за сигурността в Черно море в рамките на Международната Кримска платформа в София. НАТО се връща към традиционния си фокус на колективна отбрана и възпрепятстване на всяка заплаха за Алианса, независимо дали идва от Русия или от терористични групи, отбеляза той на форума.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  145

  1

  Джендо Джедев

  15.04 2024 в 17:55

  "НАТО се връща към традиционния си фокус на колективна отбрана и възпрепятстване на всяка заплаха за Алианса, независимо дали идва от Русия или от терористични групи, отбеляза той на форума."

  Аууууу, Льотчика не го ли е апострофирал, че от Рашка не идва опасност, а освобождение?
   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика