Радев се похвали, че е получил грамота от неправителствена организация в сферата на отбраната

OFFNews 23 ноември 2022 в 20:40 2075 3

Връчването на грамотата

Снимка president.bg

Връчването на грамотата

Президентът Румен Радев е удостоен с грамота от международната асоциация АФСЕА за "неговата подкрепа за развиваната от организацията дейност", съобщиха в сряда от пресцентъра на „Дондуков“ 2.

АФСЕА е неправителствена организация с идеална цел, обединяваща представители на държавни институции, бизнеса, научни организации и промишлеността и работи за създаването на среда за обмен на идеи и информация в процеса на изграждане на съвременни отбранителни способности и модернизация на въоръжените сили. 

Днес Радев се е срещнал на „Дондуков“ 2 с Ерик Щаудахер – генерален мениджър на АФСЕА Европа, Константин Зографов – президент на АФСЕА Секция „София“ и Симеон Краликов – почетен президент на АФСЕА Секция „София“.

По време на срещата е "подчертана възможността за много по-активно интегриране на българската отбранителна наука и индустрия в процеса на модернизация на Въоръжените сили, както и за осигуряване на финансиране от фонда на НАТО за отбранителни иновации – DIANA. Иновационният фонд на НАТО беше създаден след срещата на върха на Алианса през 2019 г. поради необходимостта Алиансът да се развива като съюз на държави, които заедно произвеждат и внедряват нови технологии, за да не се задълбочава съществуващото разделение на държави производители на отбранителни технологии и на страни-купувачи", съобщават от пресцентъра на президента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

23.11 2022 в 23:17

Кьоравото око и на сълзичка се радва

345

2

Джендо Джедев

23.11 2022 в 21:35

Такива грамоти се дават и на чистачките на Квартирата на НАТО. :D Ама наш Мунчо да се похвали... :D

5827

1

pisnamiotmutri

23.11 2022 в 21:08

Добре, че са Русия и задкулисните договорки със САЩ и ЕС за да се развива оръжейният бизнес. Че откъде причини да наливаш милиарди всяка година и да държиш народите в страх!? Най-печелившият бизнес е оръжейният. Случайност? Разбира се ;D