Радев поиска разследване за офшорни сметки на политици

OFFNews 12 май 2019 в 14:10 5004 4

Президентът Румен Радев поиска разследване на офшорните сметки и имотите на политиците.

"Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи, и както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица. Иначе ако и сега бъдат изпреварени от медиите, няма да могат да мотивират своето въздействие“, заяви той по време на посещението си в Асеновград по повод празника на града.

Той посочи, че "Апартаментгейт" е само началото и вододел, който ще покаже на къде ще върви държавата.

"Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата по старому - да се вихри безнаказаност и беззаконие. Трябват разкрития, трябват присъди, конфискация, връщане на парите", допълни президентът.

Той подчерта, че на това трябва да се сложи край, като призова за въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление с ясни механизми за контрол, които да пресекат корупционните потоци.

Държавният глава каза още, че е получил преди броени дни специално писмо от президента на Германия, в което той изразявал радостта си, че България е на път да привлече стратегически, световен производител на автомобили. Според Радев това е позитивен пример, как президент и премиер могат да работят заедно за интересите на България.

Става въпрос за евентуалното отваряне на завод на групата "Фолксваген" в България, като по последни данни страната се конкурира с Турция за неговото привличане. Сърбия също има интерес към проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

12.05 2019 в 22:31

И коя именно служба, подчинена на президента, има такива права? И по кой закон?

6589

3

stanimir_13

12.05 2019 в 21:53

Като иска, да го направи. Хора ли няма, що ли?

5300

2

квазимодо

12.05 2019 в 18:11

Когато Б.Б. направи нещо е пример. А иначе корупция. Президента е добре да спре да агитира за бсп. Само излага институцията, а за него не ме интересува.

6239

1

Izoblechitel

12.05 2019 в 16:18

той иска ама борисов не

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков