Радев от Перник: Инвестициите в човешкия капитал са ключови за развитието на българските региони

OFFNews 19 октомври 2021 в 16:42 1453 1

Снимка пресцентър Президентство

От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите в човешкия капитал, които да осигуряват справедливи възможности, качествено образование и заетост.

Това заяви президентът Румен Радев в Перник, където бе на посещение заради празника на града.

Държавният глава се срещна с ръководството на местната власт, общественици и спортисти от Перник. Бяха обсъдени въпроси, свързани с насърчаването на икономическата дейност в региона и разкриването на работни места.

Радев запозна присъстващите с мерките в енергетиката и икономиката, които служебното правителство предприема за облекчаване на бизнеса на фона на растящите цени в производството. Бяха обсъдени и перспективите за използване на потенциала на европейската платформа "Въгледобивни региони в преход".

Държавният глава обърна внимание на усилията на общината за изразходването на средствата от тази платформа по най-добрия начин.

"Трябва да имаме пълен синхрон между предложенията на местната власт и на държавата, така че предложенията да бъдат защитени по най-добрия начин пред европейските институции", смята той.

Според кмета на Перник Станислав Владимиров перспективите пред града могат успешно да се реализират, ако се създават предпоставки за развитие на комуникационни връзки от различен тип.

Президентът пък изтъкна, че е необходимо да се подобри не само транспортната инфраструктурната, но и дигиталната и енергийната свързаност, като се прилагат нови технологии и се поставят амбициозни цели.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови