Радев: Никога не съм снемал подкрепата си за Нинова, ще критикувам БСП, когато дойде на власт

OFFNews 29 септември 2020 в 13:11 4830 3

Снимка БГНЕС

Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. Когато БСП вземе властта, ще критикувам там, където нещата не се вършат както трябва. Не се меся в делата на никоя партия. Не допускам никой да се меси в моите дела. Това заяви президентът Румен Радев по повод вчерашното интервю пред бТВ на освободения началник на кабинета му Калоян Методиев.

В предаването "Лице в лице" Методиев разкри, че конкретният повод за оставката му е, че е присъствал на празненство в Боровец по случай преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП, което подразнило Радев.

Той разказа, че държавният глава го е извикал в кабинета си и е казал "не може да продължаваме повече така" по повод отиването на Методиев на организираната от Нинова сбирка.

"Имахме разговор на сутринта с президента, на който той ми каза, че не може да продължаваме така и аз после подадох оставка. И за да няма колебания в мен, публикувах съобщението си във Фейсбук. Явно съм засегнал егото на Радев. Самата Нинова ме покани на празненството, с нея се познавам отдавна. Пълнолетен човек съм и нося отговорност за постъпките си, не съм убил някого. Не съм казвал на Радев, че ще посетя празненството", каза още Методиев в интервюто.

Веднага след изявлението му пред бТВ отношенията между президента и Нинова се превърнаха в основна политическа тема.

Днес Румен Радев отказа да коментира думите на доскорошния началник на кабинета си. Според него политическият дневен ред е достатъчно наситен и не трябвало да се разводнява с кадрови въпроси.

"Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа Нинова и продължавам да я подкрепям в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция", допълни Радев.

Той отново се обяви за „честни, прозрачни избори“, но и за „дебат за почтеността в политиката и дебат за нов обществен договор“.

Според държавния глава България пропада и става негативен герой в световното медийно пространство, губи легитимност във вече всички международни институции.

"На това трябва да се сложи край чрез честни предсрочни избори", заяви президентът.

Той подчерта, че е необходим дебат за нов обществен договор.

"ГЕРБ, които са най-голямата партия и разполагат с най-голям финансов и кадрови ресурс, внесоха едно недоносче, една подигравка. Аз избрах другия път - първо разговори с академичната общност за идентифициране на проблемите, разговор с неправителствени организации и граждани, разговори с експерти, с всички институции и на следващ етап разговори с партии", каза президентът по повод конституционните промени на управляващите.

Според държавния вече е напълно е изчерпан лимитът на доверие в сегашния парламент.

"Аз не виждам основание да внасям моите предложения за промени в Конституцията. Ще ги внеса, когато българският парламент придобие отново легитимност, тоест след избори", завърши държавният глава Румен Радев, който днес се срещна с ръководствата и с представители на научни звена на четири института на БАН, които работят по общ проект.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

3

Sashkavas

29.09 2020 в 15:16

Тоя пощръкля като чу че ще купуваме още Ф16 а не Грипени и осъзна че не само мяма да напълни чекмеджета а ще трябва да връща пари на Чери и втори мандат ще види през кривия на Бойко...

4000

1

Biser

29.09 2020 в 14:50

Ох, и този е един дърдорко, дай му да се изявява и да говори празни приказки.
 
X

Подкастът на OFFNews