Радев назначи нов член на ЦИК от "Воля"

OFFNews 27 юни 2017 в 12:17 2090 0

Президентът Румен Радев ще назначи Кристина Цонкова - Стефанова от Политическа партия "Воля" за член на Централната избирателна комисия (ЦИК).

До президента на Републиката е постъпило предложение от Парламентарната група на Политическа партия "Воля" да назначи Кристина Цветославова Цонкова-Стефанова за член на ЦИК до приключване на мандата на действащите членове.

Съгласно Изборния кодекс за периода на мандат на Централната избирателна комисия 2014-2019 г., когато след проведени избори за народни представители или за членове на Европейския парламент от Република България има избрани нови парламентарно представени партии и коалиции или нови партии или коалиции, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, съставът на Централната избирателна комисия се допълва с по един член, предложен от тези партии или коалиции до президента на Републиката.

Новите членове на Централната избирателна комисия се назначават от президента на Републиката за срок до приключване на мандата на действащите членове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови