Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Радев: Надявам се, че КС ще защити Конституцията от невежеството на управляващите

OFFNews 16 октомври 2020 в 11:12 3235 0

Надявам се, че Конституционният съд ще защити нашата Конституция от невежеството и гаврите, които й се поднасят от управляващите. 

Това заяви президентът Румен Радев, който сезира КС със запитване за противоконституционността на създаването на парламентарна комисия за нова Конституция. 

На военната авиация трябва да се гледа като средство за отстояване на националния интерес и за гарантиране на националната сигурност. Когато на нея се гледа като средство за лични политически интереси и се погазва военната експертиза, винаги ни излиза скъпо. Води до прахосване на обществен ресурс, до занижени способности, а в някои случаи и до загуба на човешки живот, заяви още Радев на церемонията пред Паметника на летеца в София по повод бойния празник на Военновъздушните ни сили. 

Той коментира и втората поръчка от още 8 самолета F16. По думите му България има нужда от най-малко 16 нови изтребителя. „Това е една много сложна технология и целият процес по нейното договаряне, приемане и усвояване се простира далече извън представите на този, който взима решение. Затова трябва да се уважава военната експертиза“, каза още Радев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews