Радев каза да работим, надявахме се по-бързо да ни изстържат

Честит имен ден и на Цветанов, обяви Борисов, който събра министри на Цветница

OFFNews Последна промяна на 25 април 2021 в 10:12 4391 0

Президентът Румен Радев, садейки поредното дърво вчера, каза да работим. Добре - ние се надявахме по-рано да ни изстържат, а той иска да работим. В същото време неговите подопечни партии ни наложиха мораториум - противоконституционен мораториум, и ние сега не можем да работим. Не само ние, но и цялата администрация. 

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който събра министрите на здравеопазването, спорта, образованието и Даниел Митов на Цветница. Казва работете, докато той се мотае. Тече задкулисие, сговаряне, ние не знаем какво е, но искат от нас да работим, докато си го решат, коментира още Борисов. 

Честит имен ден и на Цветанов, да е жив и здрав, сети се за бившия си заместник на празника той. 

Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов направи отчет свършеното по време на пандемията. 

До момента сме осигурили милиард и 150 милиона, което гарантира спокойствие и предвидимост на всички разходи в системата на здравеопазването. Преди два дни имахме рекорд на ваксинирани лица - над 21 500. В понеделник очакваме най-голямата доставка на ваксини на "Пфайзер" - те са 138 000 дози, заяви проф. Ангелов. 

Успяхме да осигурим над 5 млн. ваксини и благодаря на ЕК и големите държави-членки,които се лишиха от част от своите дози, за да имаме ние дози. Предлагам да изпълним и това, което Каракачанов предложи онзи ден за отваряне на ваксинационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български граждани. Нека, както ЕС постъпва с нас и ни помага, да помагаме и ние на страните в нужда. Благодарен съм, че за всички българи вече има всички видове ваксини", каза Бойко Борисов. Дали сме над 1 млрд. лв. за хората на първа линия, за да работят с високи темпове, 85 млн. лв. допълнително има и за рамдесивир, уточни премиерът. 

Борисов за уволнението на доц. Осиковски от УНСС: 

Преди години Влади Горанов като финансов министър отказваше да плати изграждането на корпус. Един ден отидохме на място и го принудих да отдели пари, пари на данъкоплатците, за да го направим. Имах няколко покани за откриването му, но ги отказах. Една сутрин, малко преди изборите, минахме пред института. Спряхме отвън, нямаше студенти и преподаватели, само ректорът излезе да ни посрещне. Не сме стъпвали вътре. Нито познавам доцентите и професорите, нито искам по какъвто и да е начин да бъда забъркван. Много други партии са си правили кампания във висшите училища", обясни Борисов. 

Нямаше никакви нарушения по време на спортните срещи, проведени вчера. Имаме разписани стриктни протоколи с БФС за това какви са противоепидемичните мерки и те се спазваха“, докладва министърът на младежта и спорта Красен Кралев. От вчера вече се допуска присъствието на публика на спортни състезания на открито, при заемане на 30% от местата, не повече от 1 000 души на сектор, при спазване на дистанция от най-малко 1.5 м и носене на защитни маски за лице. Министър Кралев призова феновете да продължат да спазват всички здравни протоколи по време на спортните мероприятия. „Постоянно обсъждаме със здравното министерство възможностите за присъствие на фенове и на състезания на закрито. Следващите две седмици ще наблюдаваме заболеваемостта и ако тенденцията е низходяща и имаме спад на заразените, ще бъде допусната публика и на състезания на закрито. Така постепенно ще нормализираме спортния живот“, подчерта министър Кралев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови