Радев към Борисов: Стига интриги. Шефът на НСО има добро предложение за работа и не мога да го задържа

OFFNews 27 август 2019 в 19:56 8473 3

"Генерал Дяков е изключително стойностен професионалист и човек. Получи много добро предложение за работа след толкова много години в системата за сигурност. Нямам право да го задържа".

Това коментира днес пред журналисти в Гълъбово президентът Румен Радев, след като беше попитан каква е истината за напускането на началника на НСО ген. Данчо Дяков и за възникналото напрежение между институциите.

"Необяснимо и недопустимо обаче е нахвърлянето на премиера на президентската институция без повод и с измислени доводи. Притеснително за всички ни е, че премиерът очевидно губи самообладание", каза Румен Радев.

Държавният глава добави, че "решаването на тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната държава в ЕС, изисква силно лидерство и реални действия, а не самохвалство и скалъпени интриги с цел бягство от отговорност."

Президентът е в Гълъбово по случай тържественото отбелязване на 50-годишнината на града.

В отговор на въпрос за изнесената информация за силното замърсяване на въздуха в града президентът заяви, че "това системно обгазяване означава или че държавата е слаба и не може да изпълни контролните си функции, или зависимост от частни корпоративни интереси."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

28.08 2019 в 11:10

"Истинските демокрации обикновено изхвърлят силните лидери като чуждо тяло."
Дай ни пример ако обичаш, за "истинска демокрация"

23293

2

Стефан

28.08 2019 в 02:14

Германия диктатура ли е? Англия? Франция? България?
Там от как се помня, става каквото каже един човек.
Радев не бърка политиката с армията. Иначе отдавна щеше да е направил преврат. Теоретически, той го може. Липсва му само дебелоочието на политическият му опонент, слава Богу.
Понеже е с акълът си, за разлика от вече изтървалият пусулата борисов.

13214

1

XR4

27.08 2019 в 21:53

"....решаването на тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната държава в ЕС, изисква силно лидерство и реални действия..."
По принцип генерала ми е симпатичен, ама тука е нещо в грешка.Силно лидерство изискват диктатурите.Истинските демокрации обикновено изхвърлят силните лидери като чуждо тяло.Нека не бърка политиката с армията.
 
X

Да помогнем на украинските деца!